Gaziantep'te 'yasa dışı dinleme' yaptıkları iddiasıyla istihbarat bölümünde çalışan polislere yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin olduğu bildirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Şubesi’nde görev yapan ancak son bir yıl içerisinde farklı birimlerde görevlendirilen 20’yi aşkın polisin ’usulsüz dinleme’ yaptıkları iddiasıyla haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından gözaltına alınması kararlaştırıldı.

FUAT AVNİ YAZDI
Sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni' de operasyon yapılacağını gece yarısı Twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon başladı ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ilk ışıklarıyla birlikte gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi.

''EŞİMLE GURUR DUYUYORUM''
Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.’nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi.



OPERASYON SÜRÜYOR
Kentin çeşitli semtlerinde halen operasyonlar devam ederken, gözaltına alınacak kişi sayısının 20’nin üzerinde olduğu bildirildi. Gözaltına alınmalarının ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen eski istihbaratçıların, görev yaptığı dönemlerde usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla sorgulanacakları öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermezken, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın operasyonla ilgili açıklama yapacağı bildirildi.

hürriyet