Türkiye Halk Oyunları Muğla elemeleri tamamlandı. Halk Oyunları Muğla Temsilciliği tarafından düzenlenen Muğla Kulüpler Halk Oyunları yarışları Menteşe Atatürk salonunda yaklaşık 3 bin kişinin izlediği yarışlar ilme tamamlandı. Yarışları Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Başdanışmanı Suat Çolak, Türkiye Halk Oyunları Ege Bölge Koordinatörü Uğur Kantar ve Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan da izledi.
Geleneksel Dalda Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler, Stilize Dalda ise Yıldızılar Gençler kategorilerinde düzenlenen yarışlarda en büyük çekişme geleneksel dal büyükler kategorilerinde yaşandı. Menteşe Belediyesi, MUFAD, Milas Folklor Araştırma Derneği, Milas MİLFOLK ve Yatağan Ahi Sinan Folklor ekipleri arasındaki yarışta Yatağan Ahi Sinan Folklor ekibi 90 tam puan aldı. Bu dalda ikinciliği Muğla Folklor Araştırma (MUFAD) 89,33 puan ile ikinci, Menteşe Belediyesi ekibi 87,33 puan ile üçüncü oldu.
Minikler kategorisinde Muğla Folklor Araştırma Derneği 87,33 puan ile birinci, Yıldızlar kategorisinde 75. Yıl Spor Kulübü 85,66 puan ile birinci oldu, Gençler kategorisinde ise 86.00 puanla Yatağan Ahi Sinan Folklor ekibi birinciliği elde etti. Stilize Yıldızlar ve Gençler kategorisinde iki takımın katıldığı yarışlarda Bodrum Ortakent Yahşi Gençlik Spor kulübü takımları birinciliği paylaştı.
Yarışlar sonunda takımların kupalarını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Başdanışmanı Suat Çolak, Türkiye Halk Oyunları Ege Bölge Koordinatörü Uğur Kantar ve Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan tarafından verildi.