Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kök Hücre Araştırmaları ve Biyoetik Sempozyumu’nda pek çok bilim dalının sınırlarında olan hastalıkların tedavisi konusunda yaşanan etik problemler masaya yatırıldı.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kök Hücre Araştırmaları ve Biyoetik Sempozyumu Ankara HiltonSA Hotel’de gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk defa TÜBA tarafından düzenlenen sempozyuma, TÜBA üyeleri ile ilgili paydaş kurum, kuruluş yönetici ve uzmanlarından 110 temsilci katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker, beyaza bürünmüş Şubat ayında herkesi sempozyumda gördüğüne sevindiğini ifade ederek, “TÜBA ülkenin temel bilim alanında sorunlarına sağlıkla ilgili veya bilim politikalarıyla ilgili akademik hayata yönelik sorunlarıyla ilgili toplantılar düzenlemekte. Bunların bazılarını özellikle paydaşlarıyla bir araya gelerek geleneksel haline getirme yönünde de çaba sarfetmekte. Yine bunlardan birisi kök hücre çalışma grubunun oluşturmuş olduğu bu sempozyumda multi disipliner bir anlayışla konunun paydaşlarını bir araya getiren ve ülkenin ulusal stratejsine dayanak teşkil edecek şekilde planlanmış bir toplantı. TÜBA adına herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Sempozyum ile, kök hücre araştırmaları ve uygulamalarında biyoetik, yasal, fikri mülkiyet hakları, bürokratik ve ilgili diğer hususların farkındalık oluşturması hedefleniyor.