Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Kayseri’de de etkili oldu. Son bir haftada yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle 195 su sayacı patladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce, patlayan sayaçlara hemen müdahale edilerek değiştirildi.
Abonelerin mağdur olmamaları için oluşturulan nöbetçi ekiplerin 7 gün 24 saat çalışarak donan sayaçları değiştirdiğini kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Özellikle son bir haftadan bu yana etkili olan şiddetli soğuklar, su sayaçlarının arızalanmasına ya da patlamasına neden oldu. Birdenbire bastıran ve eksi 20’leri bulan bu soğuklar dona dönüşünce abonelerimiz tarafından iyi bir şekilde koruma altına alınamayan sayaçlar patladı,” dedi.
Batukan, su sayaçlarının iyi korunması gerektiğini belirterek konu hakkında şunları söyledi:
“Abonelerimizin böyle bir durumla karşı karşıya kalmamaları için özellikle dışarıda korumasız olan su borusu ve sayaçlarını talaş, cam yünü, elyaf, izocamla iyice kapatarak soğuk ve donmaya karşı önlem almaları gerekmekte. Ayrıca donma karşısında herhangi bir müdahalede bulunmadan, hemen 185 nolu Alo KASKİ veya 337 28 96 nolu telefonları arayarak su abone numaralarını iletmeleri halinde mağduriyetleri kısa sürede giderilecektir.”