Batman’da ilk olarak 1986 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) sahası içerinde eğitim veren Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji yeni binasına kavuştu.
Türkiye’de açılan 31 TED Koleji arasında 6. sırada yer alan Batman TED Koleji yönetimi basın toplantısı düzenleyerek yapılan yeni bina hakkında basını bilgilendirdi. Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, yeni binanın 15 bin metrekare kapalı alanı ile toplamda 20 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu ve kampusün içinde kapalı yüzme havuzu, 270 kişilik konferans salonu, 400 kişilik yemekhane ve 52 dersliğin yer aldığını söyledi.
TPAO girişinde yapılan yeni binada düzenlenen toplantıda söz alan Okul Müdürü Enver Çetin ise, TED Batman Koleji’nin ilkokul, orta ve liseden oluştuğunu, TPAO ile yapılan 50 yıllık bir anlaşma ile bu binanın yapıldığını belirtti. Çetin, şu anda yüzde 50 kapasite çalıştıklarını ve 3 yıl içerisinde yüzde yüz kapasite ile çalışmayı hedeflediklerini dile getirdi. Özellikle Batman’da sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı hedeflediklerini dile getiren Çetin, bu anlamda çocuk hakları konusunda faaliyetler yaptıkları ve sosyal faaliyetlere de devam edeceklerini sözlerine ekledi.