Her yıl düzenlenen Feslikan Yaylası Şenlikleri’yle ortalama 500 güreşçiyi er meydanına çıkaran Konyaaltı Belediyesi pehlivanlara olan desteğini tüm yıl boyunca sürdürüyor.
Konyaaltı Belediyesi, geleneksel hale gelen Feslikan Yaylası Şenlikleri ile her yıl 500’ün üzerinde pehlivanı er meydanında buluşturuyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi adına güreşen pehlivanların müsabakalara hazırlık sürecini ise yakından takip ediyor.
Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nde tam teşekkülü fitness ve müsabaka hazırlık salonu pehlivanlara açıldı. Konyaaltı Belediyesi Yağlı Güreş Sporu Antrenörü Hasan Aydın ve Ufuk Atala gözetiminde 20 pehlivan güreşler için hazırlanıyor. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı İsmail Balaban ve Hasan Cengiz’in de aralarında bulunduğu güreşçiler, haftanın üç günü güç, iki günü teknik ve bir günü de koşu olmak üzere yoğun bir antrenman programı izliyor.
Konyaaltı Belediyesi Yağlı Güreş Sporu Antrenörü Hasan Aydın, Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nde kendilerine böyle bir imkan tanınmasından son derece memnun olduklarını belirtirken, Başkan Muhittin Böcek’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Aydın, “Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e güreşe ve güreşçilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Başta Edirne Tarihi Kırkpınar olmak üzere Konyaaltı Feslikan Yaylası, Elmalı Yeşilyayla ve Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşlerinde ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Her yıl düzenledikleri geleneksel Feslikan Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 500’ün üzerinde pehlivanın er meydanına çıktığını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ata sporu olan yağlı güreşlere desteklerinin her zaman süreceğini bildirdi. Başkan Böcek, “15 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 3 milyon liraya mal olan Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nde 4 spor salonu, misafir takım odaları, doping ve hakem odaları, soyunma kabinleri, sıcak su banyo ve fitness salonu yer almakta. Tesisimiz her zaman sporcuların hizmetinde” ifadelerini kullandı.