Hacettepe Üniversitesi’nde görevli 21 akademisyen sanatçının eserlerinin yer alacağı ’Bir Şeyler’ adlı resim sergisi, 4 Mayıs’ta Eskişehir’de sanatseverlerle buluşacak.
Sergiyle ilgili bilgi veren ‘Değartlab’ adlı sanat laboratuarının kurucusu Necla Yılmaz Şeker, sanatta deneysellik ve deneyimleme yaşanan laboratuarda, sanatçıların kendini özgürce ifade edebildiğini ve çalışmalar ortaya koyduğunu belirtti. “Değartlab olarak biz, sanatçıya ’laboratuar’ ortamı sunarken, kendisini ifade etme özgürlüğünün yanı sıra, deneysel yaklaşımlar ve imkanlar sunarak sanatçının ve izleyicinin bu farklı ortamda bir araya gelişinin de apayrı bir bakış açısı olarak değerlendiriyoruz” diyen Şeker, “Değartlab, sanatı izleyiciden ayrık değil, bir bütün içinde izlenmesini sağlayabilen yenilikçi bir yaklaşımın Eskişehir’de ki öncüsüdür. Tamamen gönüllülük ve gönül birliği ile hareket eder ve misyonu sürdürülebilir bir sanat anlayışı gütmektir” ifadelerini kullandı.
‘Bir Şeyler’ adlı resim sergisi ile ilgili açıklamada bulunan sanatçı Şemsi Atlaş ise, birbirinden farklı dile sahip sanatçıların bir araya gelerek oluşturduğu serginin 4 Mayıs - 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında Değartlab’da düzenlenen törenle ziyarete açılacağını kaydetti.
Hacettepe Üniversitesin’den 21 sanatçının eserlerinin bulunacağı sergi, İstiklal Mahallesi Çandarlı Sokak’ta bulunan laboratuarda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.