Binlerce insanın katıldığı bir cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlanan Tarık Akan’dan geriye pek çok başyapıt kaldı. Ertem Eğilmez’in yönetmen koltuğunda oturduğu ve 1973 yılına ait Canım Kardeşim filmi de onlardan biriydi. Tarık Akan bu filmde kanser teşhisi konulan minik kardeşi Kahraman’ın son arzusunu yerine getirmeye çalışan bir ağabey rolündeydi. Yıllar sonra filmde küçük Kahraman rolünde oynayan Kahraman Kıral, usta ismin ardından konuştu.



Tarık Akan’ın vefatı sonrası Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’e konuşan Kahraman Kıral dokuz yaşındayken Yeşilçam’ın usta isimleriyle kamera karşısına geçtiği ve akıllardan silinmeyen bir oyunculuk sergilediği o yılları ve usta oyuncuyu şöyle anlatıyor:

''Tarık Akan, 9 yaşında iken film sayesinde tanıştığım çok sevdiğim bir abimdi… O filmin ismi gibi ‘can kardeşi' gibi davrandı, abisi gibi sevdirdi… Sayelerinde hayatımda çok iz bırakan bir dönemdi. Birlikte çok güzel şeyler yaşadık. Tabi küçük olduğum için bu yaşıma kadar biriktirdiğim çok şeyler oldu o zamandan… En son 2 sene önce bir telefon konuşmamız olmuştu.

''HALK ÖLMEDEN ÖNCE SAHİP ÇIKMALI!''

Tarık abi Türkiye için çok önemli bir şahsiyetti… Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti… Bu tür değerlere halk öldükten sonra değil, ölmeden önce sahip çıkmalı…''



''KANSERDEN ÖLMESİ ACI BİR TESADÜF!''

'Canım Kardeşim' filminde Kahraman'ın kanserden dolayı ölmesi herkesi ağlatmıştı… Tarık Akan'ın kanserden ölümü ile ilgili sosyal medyada konuşulan tesadüf sorulduğunda Kıral ‘Filmdeki gibi Tarık abinin de kanserden vefat etmesi ‘çok acı bir tesadüf oldu' diye yorumladı… Kahraman Kıral ayrıca yurt dışında olduğu için cenazeye katılamadı.