AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İstanbul’daki bombalı saldırıyı kınayarak, “Bu, istikrarla büyüyen Türkiye’nin önüne set çekme girişimidir” dedi.
Sultanahmet’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü’ne yapılan ve bir polis memurunun şehit olduğu, bir polis memurunun da yaralandığı canlı bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, Türkiye’nin, tarih boyunca hem içeriden hem de dışarıdan düşmanların tehdidine maruz kaldığını belirtti.
Son yıllarda uluslararası siyaset alanında söz sahibi olma özelliğini sürdüren Türkiye’nin üstlendiği bu önemli rol nedeniyle de saldırılara hedef olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Kurulan tüm bu tuzaklar, istikrarla büyüyen Türkiye’nin önüne set çekme girişimidir. İstanbul’daki bombalı saldırı da bunun son örneğidir. Milletimiz metaneti ve birlik gücüyle, saldırılara karşı koymayı daima başarmıştır. Bu tür tehditler günümüzde de devam etmekte, art niyetli kişiler vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alarak milli birlik ve beraberliği bozmayı hedeflemektedirler. Ama biz bir olduğumuz sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Diğer yandan günümüzde iç ve dış düşmanların Türkiye’yi zayıflatmak, milli birlik ve beraberliği bozmak amacıyla başvurdukları yöntem ülkemizin etnik yapısındaki çeşitliliğidir. Biz bunu zenginlik olarak görürken vatan hainleri çatıştırma aracı olarak kullanma peşindeler. Hainlerin bilmediği tek şey, Anadolu toprakları tarih boyunca pek çok milletin bir arada, barış ve huzur içinde yaşadığı bir bölge olmuştur” dedi.
Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını söyleyen Başkan Fikret Yeni, “Özellikle bizim iktidarımız sonrası, bu konudaki hassasiyet ve adaletli yönetim sistemi sayesinde, pek çok farklı etnik grup, bu topraklarda kardeşçe yaşamanın huzuruna kavuşmuştur. Ülkemizde yaşayan her bir kardeşimiz birinci sınıftır. Hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş sayılamayacağı yeni Türkiye’nin en temel ilkesidir. Bunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor. Ancak boş heves peşindeki hainler de çok yakında tüm tuzaklarının boşa çıkması ile anlamış olacaktır. Ya da anlamak zorunda kalacaktır” şeklinde konuştu.