Erzurum AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan Dursun Yıldız, aday adaylığı başvurusunu yaptı. Dursun Yıldız, “Türkiye’ye hakim olan siyasi huzur ve istikrarın devamı ve daha müreffeh bir Erzurum için hizmete talibiz” dedi.
AK Parti’de aday adaylığı başvuruları bugün de devam etti. AK Parti’nin Erzurum teşkilatlarında uzun yıllar yöneticilik yapan ve son olarak Teşkilat İl Başkanlığı görevini yürüten Dursun Yıldız, aday adaylığı başvurusunu yaptı. İL Başkanı Fatih Yeşilyurt tarafından karşılanan Yıldız, aday adaylığı belgelerini Yeşilyurt’a teslim ederken, Erzurum’ hizmet arzusunu taşıdığını söyledi. Parti teşkilatı mensuplarının da yalnız bırakmadığı Dursun Yıldız, başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, huzur, güven ve istikrar vurgusunda bulundu.
TÜRKİYE’DE SİYASİ HUZUR VE İSTİKRAR
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Dursun Yıldız, Türkiye’nin, AK Parti’nin iktidara gelişinden bu yana huzur ve istikrarla tanıştığına işaret ederek, “Bu atmosfer hiç kuşkusuz Erzurum’a da hakim olmuş, milletimiz, girdiği her seçimde partimize büyük bir teveccüh göstererek, yönetim yetkisi vermiştir. Gelinen noktada Türkiye, bölgesinde lider ülke olmanın yanında, hızlı gelişen ülkeler sıralamasında da etkin bir konuma kavuşmuştur” diye konuştu.
YILDIZ: ERZURUM’U TEMSİLE TALİBİM
Erzurum’a uzun yıllar sivil ve siyasi platformlarda hizmet verdiğinin altını çizen Yıldız, “Bu kadim şehre hizmet etmenin çok büyük bir ayrıcalık olduğunu özümseyerek bu şehirde yetiştik, ekmeğimizi bu şehirde kazandık, yurdumuzu yuvamızı bu şehirde kurduk. Biz, Erzurum’a yabancı olmadığımız gibi, Erzurum’un beklenti ve ihtiyaçlarının da bilincindeyiz. Aktif siyaset yaptığımız dönem içerisinde de, bu beklentilerin karşılanması noktasında azami çaba gösterdik, mücadele verdik. Allah kısmet ederse, şehrimizin sosyo-ekonomik kalkınma sürecine katkıda bulunabilmek adına şehrimizin bu kez vekilliğine talibiz” ifadelerini kullandı.
DURSUN YILDIZ, KİMDİR?
1963 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Erzurum Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde mühendis olarak bir süre görev yaptı. 1992 yılında yükseköğrenimini gördüğü alanda kendine ait bir şirket kurarak iş hayatına atıldı. Halen, söz konusu şirketin yöneticiliğini yapmaktadır.
Dursun Yıldız’ın icra ettiği diğer görevler ise, şu şekilde;
1994-2002: Refah Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Meclis Üyeliği, Komisyon Başkanlıkları.
2002-2004: AK Parti Yakutiye Belediye Meclis Üyeliği, İmar Komisyonu Başkanlığı.
1997-1999: Meslekte Birlik Grubu olarak Trabzon’da Harita Mühendisleri Odası Şube Yönetimi.
2004: AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı.
2004-2008: MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı
2007-2008: Erzurum Sivil Toplum Platformu Kuruluş Çalışmaları ve Kurucu Başkanlığı.
2008-2011: Erzurum Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu
2009-2015: ETSO Meclis Üyeliği ve TOBB Üst Kurul Delegeliği
2009-2010: Erzurum AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı
2010-2014: Erzurum AK Parti Teşkilat Başkanlığı
2009-2014: AK Parti Genel Kurul Delegeliği