Antalya’nın Kumluca ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından üreticilere zeytin ve ceviz fidanı dağıtıldı.
Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından odaya kayıtlı üyelere yeni yıl hediyesi olarak zeytin, ceviz ve bıçak dağıtıldı. Kumluca Ziraat Odası’na aidatını yatıran yaklaşık 16 Bin üye isterse 4 zeytin fidanı, isterse 1 ceviz fidanı ya da kurban bıçağı alabilecek.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, 16 Bin üyelerinin bulunduğunu belirterek, zeytin ve ceviz fidanlarını dikecek boş arazisi olmayanlara da kurban bıçağı hediye ettiklerini ifade etti. Kayhan, “Kumluca Ziraat Odası olarak ilçemize zeytinyağı fabrikası kurduk. Son zamanlarda zeytinyağının değeri de giderek yükseliyor. Bu yüzden üreticilerimizi zeytin ve zeytinyağı üretimine teşvik etmek için zeytin fidanı dağıtıyoruz. Üyelerimize verdiğimiz ücretsiz zeytin fidanının dışında halkımıza da ücret karşılığı fidan temin ediyoruz” dedi.
Dağıtılan zeytin fidanlarının Gemlik türü olduğunu da sözlerine ekleyen Kayhan, “Şimdiye kadar hep sofralık çeşitler dağıtıldı. Yeni kurduğumuz zeytinyağı fabrikasında sofralık zeytinden yağ çıkmadığını gördük. Bu yüzden yağlık zeytin çeşidi dağıtıyoruz. Zeytinin istenilen ölçüde verimli olmadığı alanlar içinde ceviz fidanı dağıtıyoruz. Yöremizin dokusuna uygun meyve ve sebze üretiminde halkımızın önünü açıp yeni geçim kaynakları arayışı içinde olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.