Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi (TBM) Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim seminerleri başladı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü (TBM) ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ programı kapsamında, Adıyaman’daki rehberlik ve psikolojik danışmanlara uyuşturucunun zararları anlatılıyor.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü çalışma Adıyaman Merkez ve ilçelerde 5 Eğitim bölgesinde yürütülüyor. Eğitimleri Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Antalya‘daki eğitimine katılan 5 formatör öğretmen üstleniyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel yaptığı açıklamada, eğitim seminerlerine eş zamanlı olarak 5 eğitim bölgesinde devam edildiğini bildirdi.
Türkiye’de zararlı bağımlılıkların hızla arttığına dikkat çeken Özöncel, uyuşturucu, tütün, alkol, teknoloji ve kumar türevi bağımlılıkların toplumun kanayan yarası olduğunu, ekip olarak gece gündüz demeden toplumun her kesimine ulaşarak eğitimler vereceklerini vurguladı. Özöncel, “Bağımlılığın toplum olarak önüne geçmek adına Yeşilay olarak Milli Eğitim Bakanlığımızla ortak yürüttüğümüz bu projede Türkiye de 20 Milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Toplumda öğrenci ve aile ile direk temas sağlayan rehberlik ve psikolojik danışmanlarımız bize en büyük desteği sağlayacaktır. Adıyaman’ımızda yaklaşık 350 rehber hocamız bu eğitimi alarak bu programın Adıyaman’daki uygulayıcıları olacaklar. Bu konuda Yeşilay’a olan desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğüne ve formatör öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Şube olarak amacımız bağımlılıktan uzak bireylerin oluşturacağı sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturmaktır” şeklinde konuştu.