Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği 2015 yılı il divan toplantısını gerçekleştirdi.
Divan Başkanlığını Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül ’ün yaptığı Toplantıya Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen İl Başkanı Temel Çiçek, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül, Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Diyanet-Sen Şube Başkanı Zakir Yıldız, Birlik-Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, Ulaştırma-Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Karataş, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Almacı, Büro-Memur-Sen Şube Başkanı Necdad Yıldırım Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Erol Şahin,Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Bilal Selçuk, Enerji-Bir-Sen İl Temsilcisi Hikmet Kuzey, Kültür-Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Orhan, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Çolak katıldı.
Toplantının açılış konuşması yapan Memur-Sen İl Başkanı Temel Çiçek “2015 yılının ilk divan toplantısının Erzincan’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen ’e ve Yeniden Büyük Türkiye yolunda hizmet edenlere hayırlar getirmesini diliyorum. Sendikamız genelde çalışanlarımızın hak ve özgürlükleri için mücadele verirken, yerelde de birtakım etkinliklere ve sosyal faaliyetlerin altına imza atmaktadır. Öncelikle, geçtiğimiz Salı günü Çağlayan Adliye Sarayında görevi başında terör örgütüne mensup teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet ailesine yakınlarına ve adliye camiasına baş sağlığı diliyorum. Memur-Sen; bir sevdadır. Memur-Sen; bir yaşamdır. Memur-Sen; bir idealdir. Memur-Sen; bir aşktır. Memur-Sen; bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Memur-Sen; demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin teminatıdır. Memur-Sen; başörtüsü yüzünden hayat hakkı elinden alınan kız kardeşlerimizin yükselen feryadıdır. Memur-Sen; yetişecek dindar nesillerin çalacağı tek kapıdır. Memur-Sen; Filistin’de inim inim inleyen masum insanların silahıdır, kalkanıdır. Memur-Sen; darbecilerin korkulu rüyası, askeri vesayetin de bürokratik vesayetin de son bulmasıdır. Memur-Sen; bu ülkede herkesin eşit şartlarda, hiçbir ayrım gözetilmeden insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için mücadele eden kurumun adıdır. Memur-Sen; "Diyar-ı Dicle’de bir kurt kapsa koyunu. Gelir adli ilahi Ömer’den sorar onu" diyen bir zihniyetin devamıdır. Memur-Sen; "Haksızlık karşısında susmayınız, susarsanız hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz" diyen zihniyetin tekrarıdır. Kısaca Memur-Sen; haktır, hukuktur, ahlak ve maneviyattır.
Memur-Sen olarak toplu görüşme ve toplu sözleşme masalarında birçok kazanıma imza attık. Bir kazanım elde edildiğinde ’’Bunu bizde istemiştik o yüzden oldu’’ veya ’’Hükümet verdi’’ diyen sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar, alınamayanlar için Memur-Sen’i suçluyorlar. Ama bizde bir öyle bir böyle yok, aldıklarımızda bizim, alamadıklarımızda. Biz bunun farkındayız. Ama onlar hala bunu anlayamadı. Ayrıca Memur-Sen Erzincan İl temsilciliği olarak, bütün şubelerimiz, il ve ilçe temsilciliklerimiz, işyeri temsilcilerimiz, kadın kollarımız ve üyelerimizle birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Türkiye’de diğer illerimize örnek olabilecek bir anlayışla bütün sendikalarımızla uzun zamandan beri bir arada faaliyet gösteriyoruz. Özellikle kamu çalışanlarının hak kayıplarına müsaade etmeden, bütün kurum ve kuruluşlarında Memur-Sen’i birinci sendika yaptık elhamdülillah. Beş bine yaklaşan üye sayımızla Memur-Sen bayrağını Erzincan’da büyük bir gururla dalgalandırıyoruz. Emeği geçen bütün İl ve Şube Başkanlarıma teşekkür ediyorum. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bu toplantıda bizi yalnız bırakmayarak bu büyük aile fotoğrafında yer alan siz değerli misafirlerimize tekrar teşekkür ediyor, Allah’a emanet olun diyorum’’ şeklinde konuştu.
TONBUL: HEP ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞTIK
Memur-Sen ailesi olarak, bugüne kadar özelde kamu çalışanlarının genelde milletin sesi olduklarını kaydeden Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul , " Geçtiğimiz Salı günü Çağlayan Adliye Sarayında görevi başında terör örgütüne mensup teröristlerce Savcımızın şehit edilmesini genel Memur-Sen ailesi adına esefle kınıyorum. Rabbim bizlere böyle bir acı daha yaşatmasın. Memur sendikacılığın miladı 15 Mayıs’tır. 14 Nisan istifaların sonudur. 14 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında gücümüze güç katalım. Hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesini istemedik. Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün paydaşı olduk. Temel hedefimiz; ülkemizin dünyada hatırı sayılır bir yerde olması, hem milletimizin hem de kamu çalışanlarının refah ve mutluğunun artmasıdır." dedi
Son olarak Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar konuştu. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Memur-Sen üye sayısının daha da artması gerektiğini ifade ederek "Türkiye’de sivil toplum kuruluşları çok önemli. 70’li yıllarda 5’li çeteler ve örgütler kuran sendikalar, o dönem insanların haklarını değil kendi ceplerini doldurmanın peşindeydi. Daha sonra karşılarına Memur-Sen diye bir sendika dikildi. İnsanı ön plana alan ve insan için çalışan bir sendika olduk. Üye sayımız her geçen gün artıyor. " diye konuştu. Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayraktutar, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan hain saldırıyı kınadığını belirterek, "Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, taşeron terör örgütü hain eylemleriyle kalleş yüzünü ve taşeron kimliğini bir kez daha göstermiştir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkamaya yetmeyecektir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Türkiye için atılacak bütün olumlu adımların içinde olacağımızı, harici durumlarda ise karşı duracağımızı herkes çok iyi bilmelidir. Geçmiş dönemlerde sivil toplum örgütleri devletleri değiştirirken istikrarsız, verimsiz bir Türkiye için adeta çalışmışlardır. Memur-Sen Türkiye’nin çıkarlarını gözeterek her zaman kazanım noktasında devlet sevdası içinde olmuştur. Bu sebeple yeni düzenin içinde devlet içerisine çöreklenmek isteyenlere dikkat ederek kapsamlı bir eleme yöntemiyle yeni liderler belirlenmelidir.” ifadelerini kullandı.