Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Erzurum Uzundere’de düzenlenen 1. Uluslararası Buz Tırmanış festivaline katıldı.
Geçtiğimiz yıl pilot çalışması yapılan ‘Buz Tırmanış Çalıştayı’ sonrasında Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteği ile düzenlenen “1. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali”ne Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyelerinden Murat Canlı, Murat Özbak ve Kemal Doğan katıldı.
Erzurum Uzundere’de düzenlenen 1. Uluslararası Buz Tırmanış festivaline, 151 Türk tırmanıcının yanı sıra farklı ülkelerden 26 tırmanıcı katıldı. Festival boyunca dağcılık sporunda birçok ilke imza atıldığını belirten GÜDAT Eğitmeni Murat Özbak, festival boyunca farklı illerden gelen dağcılarla tanıştıklarını, gönüllü eğitmenlik yapan alanında uzman eğitmenlerden buz tırmanışı ve dağcılık hakkında yeni bilgiler öğrendiklerini ifade etti.
Bu tür festivallerin her yıl düzenleneceğini ve dağcılık sporuna gönül vermiş insanlarında gelecek yıl Erzurum’a geleceklerini söyleyen Özbak, Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyelerinin de orada bulunacağını sözlerine ekledi.
Özbak, “Geçen yıl beş değişik lokasyonda çıkılan şelalelerin yanı sıra yeni açılan donmuş şelale rotalarında da tırmanış yapıldı. Uzundere civarında bulunan donmuş şelalelerin rota uzunlukları 20 metreden 300 metreye kadar farklılık gösteriyor. Bu da profesyonel dağcılar için ilgi kaynağı oluyor” dedi.