Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Özakcan, "Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz" dedi.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek, "10 ile 16 Mayıs günleri arası Engelliler Haftasıdır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır. Sakatlığa sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır. Engelliler Haftası boyunca, her gün ayrı bir sakatlık konusu işlenir" diye konuştu.
"HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR"
Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Özakcan, "10 Mayıs günü Engelliler Haftası’nın açılışı yapılır. 11 Mayıs Görmeyenler Günü, 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engellileri Günü, 13 Mayıs Ortopedik Özürlüler Günü, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Özürlüler Günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü olarak değerlendirilir. 16 Mayıs günü ise Engelliler Haftası’nın genel değerlendirmesi yapılır. Akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalar, sakatlığın en önemli sebeplerindendir. Engellilerin de, hayatlarını sürdürebilmeleri için, çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir, oysa engellilerin büyük bir bölümü eğitimsiz ve işsizdir. Gerçek çözüm olarak engellilerin iş sahibi olmaları sağlanmalıdır. Hiç kimsenin bilerek ve isteyerek engelli olmayacağını, her an hepimizin birer engelli olabileceğimizi unutmadan, engelli vatandaşlarımız ile iç içe yaşadığımız günler ve mutlu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.