TRABZON (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu, ''Yunus Emre'' adlı oyununu Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Recep Bilginer'in yazdığı, Nurullah Tuncer'in yönettiği oyunda, Mehmet Demiralp, Kemal Okan Özkan, Begüm Şahin, Ömer Eryiğit, Ufuk Bostancı, Tansel Aytekin, Mustafa Yıldıran, Veysel Zurnazanlı, Kerem Yücel, Burçhan Göze, Can Atak, Belgin Ünlü, Zehra Tosun, Bedia Albayrak, Ezgi Koç, Serap Şerife Eyikara ve Emine Nur Özseven rol alıyor.

Oyun, 5 ila 7 Şubat tarihleri arasında Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Gogo" küçük izleyicilerle buluşacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Gogo" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyunun dekorunu Özlem Karabey, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini ise Tunay Uzuner hazırladı.

Ahmet Uzuner, Burak Fındıkçı, Sercan Şanlı, Taha Mataracı, Selin Poyraz, Senem Göktürk, Aykut Güner ve Merve Soyalp'ın rol aldığı eser, 11 Şubat Çarşamba günü Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, yarım kalan evini tamamlamak isteyen Gogo'nun, ağaç kovuğunda yaşayan ve arasının bozuk olduğu komşu fare ile arasında geçenler anlatılıyor.

- "Rulet" oyunu sahnelenmeye devam ediyor

TDT ayrıca "Rulet" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürüyor.

Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Nesimi Kaygusuz'un yönettiği, Kosta Kortidis'in yazdığı oyunda Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner rol alıyor.

Oyun, 1943 yılının mart ayında Stalingrad’ın doğu bölgesinde Rus kontrolünde bulunan ve Alman savaş esirlerinin yer aldığı küçük bir tutukevinde geçen olayları anlatıyor.

Oyun, 12 Şubat Perşembe günü Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Resim sergisi

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde Melek Boran Başaçıkoğlu'nun ''Renklerdeki Huzur'' adlı resim sergisi yer alıyor.

Sergi, 6 ile 16 Şubat tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.