Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi olan öğrenciyi makamında kabul ederek ödüllendirdi.
26-27 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavında sorulan 120 sorunun tamamına doğru cevap veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Zümrüt Kurt, Türkiye birincisi olmuştu. Hakkari’nin sınavda gurur kaynağı olan Zümrüt Kurt,
Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim, Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Gür, Okul Müdürü Hamit Çelik, Okul Aile Birliği Başkanı Naci Mavigöz ve babası Emin Kurt ile birlikte Vali Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti.
Makamında başarılı öğrenciyi kabul eden Vali Canbolat, öğrenciyi tebrik ettikten sonra, Zümrüt’ün başarısının il genelindeki diğer öğrencilere örnek olmasını dileklerinde bulundu. Vali Canbolat, "Öğrencimizin başarısını duyduk ve kendisini tebrik etmek istedim. Zümrüt gibi diğer öğrencilerimizin de başarı sayısının Hakkâri’de artmasını arzu ediyoruz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ciddi görevler düşüyor. Bunun gayreti ve çabası içerisinde olmalıyız. Ben kızımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.
Vali Canbolat, başarılı olan öğrenciyi çeyrek altın, kırtasiye malzemesi, kitap seti ve 2015 yılının "Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif’’ yılı olması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabı ile ödüllendirdi.