Bursa’da, devlet himayesindeki çocuklar, kendilerine rol model olacak çeşitli meslek gruplarındaki insanlarla bir araya gelerek, geleceklerini şekillendiriyor.
Bursa Valiliği’nin öncülüğünde başlatılan "Kahramanım sensin" projesi başladı. Bursa Valisi Münir Karaoğlu ve eşi Sevim Karaoğlu’nun da Hilton Otel’deki programda, "Kahramanım sensin" projesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca korumaya muhtaç çocuklara aşçılık mesleği tanıtıldı. Devlet himayesindeki çocuklar, otel mutfağında kurabiye yaparak hem eğlendi, hem öğrendi.
Vali Karaoğlu, "Yetim çocuğuna sahip çıkan anneler bizim için çok mühim. Biz devlet olarak bu çocuklara elimizden gelen her imkanı sunuyoruz, fakat hiçbir zaman annenin evladına baktığı gibi olamaz" dedi.
"Kahramanım sensin" projesini anlatan Sevim Karaoğlu ise, "Ülkemizde artan genç nüfusa paralel olarak korumaya muhtaç çocukların sayısı artıyor. Bu artış sosyal hizmetlerde daha yoğun bir çalışmayı zaruri kılıyor. Çocukların yaşadığı kısıtlı ortam, onların gelecekte kendilerine rol model bulmalarını zorlaştırıyor. Yapılan araştırmalar, bu şekilde büyüyen çocukların meslekler konusunda daha kısıtlı bilgiye sahip olduğunu gösteriyor. Bu projeyle sevgi evlerinde kalan çocukları, gelecekte kendilerine rol model alabilecekleri, iş alanında başarılı çeşitli meslek gruplarıyla bir araya getireceğiz. Onların geleceklerini şekillendirmeye destek olacağız" diye konuştu.
Projenin ilk adımı olarak Hilton Oteli’nde yapılan çalışmada sevgi evlerinde ve yurtlarda kalan çocukların turizm sektörünü ve aşçılık mesleğini yaşayarak öğrenmeleri sağlandı. Çocuklar önce kendileri için tasarlanan aşçı önlükleri ve şapkaları ile mutfakta kurabiye yaptı. Kurabiye yapımını tamamlayan çocuklar, otelin farklı departmanlarını gezerek turizm sektörünü öğrendi.