Artvin’in Borçka ilçesinde emekli öğretmen evini kütüphaneye çevirdi.
Bursa Fen Lisesi’nde uzun yıllar görev yapan fizik öğretmeni Murat Atasert ve eşi matematik öğretmeni Nilgün Atasert, bir süre önce emekli olarak Murat Atasert’in doğup büyüdüğü Borçka ilçesi Karşıköy Yüksek Mahallesi’ndeki baba ocağına döndü. Okumaya meraklı oldukları için özellikle öğretmenlik sürecinde biriktirdikleri 3 bin kitabı da beraberlerinde getiren Atasert çifti, öğrenciler başta olmak üzere toplumda okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için bu kitapları değerlendirmeye karar verdi. Atasert çifti daha sonra vatandaşların okuması için söz konusu kitaplar ile 4 katlı evlerinin ikinci katında bir kütüphane oluşturdu. Atasert çiftinin de aynı binanın üst katındaki dairelerinde oturduğu kütüphaneye gelen öğrenciler ve vatandaşlar, zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor. Doğup büyüdüğü yöreye emekli olduktan sonra böyle bir hizmet sunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Murat Atasert, okumayı çok sevdiği için köyde yaptırdığı evinin bir katını kitaplara ayırıp kütüphane oluşturduğunu söyledi.
Atasert, "Kütüphane ve yardımseverlik duygusu insanlığı yüceltir. Kütüphane insanlığın ortak eseridir. Bu kitapları tek tek ben almış olabilirim ama kitap insandan esirgenecek bir şey değil. Bizim istediğimiz insanlığın, bilginin, sevginin, dostluğun, mekanın paylaşılmasıdır ve barışın yaşandığı bir devrin yaratılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Türk toplumunda kitap okuma alışkanlığının yaygın olmadığını, bazı insanların kitabı süs eşyası olarak gördüğünü kaydeden Atasert, “Kütüphanemde 3 binin üzerinde kitap var, okumayı sevenleri kütüphaneme bekliyorum, kapım herkese açık” dedi.