Düzce İl Müftülüğüne bağlı Aydınpınar Köyü Nurettin Bilgin Erkek Kur’an Kursu geleceğin hafızlarını yetiştiriyor.
Geçen yıl eğitime başlayan Nurettin Bilgin Erkek Kur’an Kursu’nu Müftü Selami Emen ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kurs görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Emen, öğrencileri de sınıflarında ziyaret ederek eğitimlerine ortak oldu.
Ziyarette öğrencilere bir takım nasihatlerde bulunan Emen, “Kur’an okumak En Sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Onun içindir ki hayatın en zevkli demleridir Kur’an’la geçen dakikalar. Namaz kıldığımız ve Kur’an okuduğumuz vakitler, Allah’a en yakın olduğumuz zamanlardır. Bunu en çok yaşayanlar da hiç şüphesiz ki hafızlardır. Bunun emsalsiz tadını en çok onlar bilir. Hafızlar, Kur’an aşığı insanlardır. Onların gönülleri Kur’an’la cilalanmıştır nazarları Kur’an’ın nuruyla keskinleşmiştir. Hafızlık bir gönül işidir. Kur’an sevgisini iliklerine kadar hissetmektir. Ancak iki kişiye gıpta edilir, biri Allah’ın kendisine Kur’an-ı Kerim ihsan ettiği ve onu gece gündüz okuyan kimse, diğeri ise Allah’ın kendisine verdiği malı gece gündüz infak eden kimsedir. Sizler gıpta edilecek kişilersiniz” dedi.
2014 yılı Eylül ayında faaliyete başlayan Kur’an Kursunda gelecek nesilleri yetiştirenler olarak gecesini gündüzünü katan 5 öğretim görevlisi 56 öğrenciye eğitim veriyor. Toplam 5 sınıfı bünyesinde barındıran Kur’an Kursunda 16 öğrenci hafızlık eğitimi alıyor. Burada yatılı kalan erkek çocukları yanı sıra günlük eğitim alan çocuklar da bulunuyor. Bu çocukların bir kısmı Aydınpınar Köyü ve civar köylerden olduğu gibi bir kısmı da Düzce il ve ilçelerinden gelmekte. Kur’an eğitiminin yanı sıra diğer dini bilgilerin de verildiği kursta çocukların birbirleri ile kaynaşmaları için zaman zaman etkinlikler düzenleniyor. Kursun iaşe gideri Düzce Müftülüğümüz tarafından diğer giderler ise Aydınpınar Köy halkı ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmakta.