Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verdi. Geçici aday listeleri 15 Nisan’da, kesin adaylar ise 24 Nisan günü Resmi Gazete’de yayımlanacak.

 

7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nde toplumun her kesimini kucaklamayı hedefleyen Vatan Partisi, “Gülümse Türkiye” sloganıyla seçim çalışmalarını başlattı.

 

Vatan Partisi’nin YSK’ya sunduğu listelerde yurttaşları kucaklayacak, dikkat çekici isimler bulunuyor.

 

ÖCALAN’I SORGULAYAN DA ADAY, YARGILAYAN DA

Abdullah Öcalan’ın sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur Aydın’dan, İmralı’daki yargılamaları yapan Mahkeme Başkanı Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay ise Adana’dan Vatan Partisi’nin adayı oldu.

 

İstanbul 1. Bölge’nin ilk sırasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek var. İstanbul ve İzmir’de Valilik yapan eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Erol Çakır, Türkiye'nin efsane müzik grubu olan Modern Folk Üçlüsü’nden Doğan Canku da 1. Bölge adaylarından oldu.

 

Eski Devlet Bakanı Hüseyin Tayfun İçli, emekli Tümamiral Soner Polat ve Türkiye’nin en genç adayı TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu İstanbul 2. Bölge adayları arasında yer aldı.

 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, emekli Tümamiral Ali Semih Çetin ve İnşaat Mühendisi Serdar Üsküplü 3. Bölge adayları oldu.

 

ANKARA’DA VATAN ADAYLARI

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Ankara 1. Bölge adaylarının başında yer aldı. 1. Bölge’nin diğer adayları ise eski TRT Başspikeri Mehpare Çelik ve Eğitimci Ferda Paksüt oldu.

 

Ankara 2. Bölge’de de Anayasa Mahkemesi önünde adalet nöbeti başlatan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol ilk sırada yer alırken, Vatan Partisi Genel Sekreteri Tıp Doktoru Serhan Bolluk ve Güneydoğu Gazisi Ertan Acır da adaylar arasında göze çarptı.

 

İZMİR’E GAZETECİ ADAYLAR GELDİ

İzmir’de gazeteci adaylar dikkat çekti. 1. Bölge’de Gazeteci Yazar Ümit Zileli, 2. Bölge’de Hulki Cevizoğlu ile Atatürk'ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni, Aydınlık Gazetesi Yazarı Şule Perinçek bulunuyor. 1. Bölgede eski CHP İl Başkanı Turan Karakaş ile eski DSP İl Başkanı Rıfat Mutlu; 2. Bölgede ise Mevlüt Taga, Vatan Partisi Genel Saymanı Avukat Tugay Şen de İzmir adayları olarak belirlendi.

Haber Spikeri, Gazeteci Gülgün Feyman Budak da Kocaeli adayları arasında yer aldı.

 

ANTALYA’NIN RUHUNA UYGUN ADAYLAR

Antalya’da ise şehrin ruhuna uygun adaylar yarışacak. Orkestra Şefi İnci Özdil ile Kültür Bakanlığı Koro Şefi Mehmet Avni Özbek aday listesinin başında yer aldı.

Denizli’de ise Türkiye Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan ile en genç adaylardan TGB Genel Başkan Yardımcısı Yadigar Özen aday oldu.

 

Eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Burdur’dan adayı olurken, eski Emniyet Müdürü Adnan Konukman Sinop’ta milletvekilliği için yarışacak.

 

Eski Sakaryaspor Teknik Direktörü Murat Bölükbaşı Sakarya’dan, eski Kocaelispor Başkanı Cenap Yener de Kocaeli’den birinci sıra adayı oldu.

 

ESKİ MÜFTÜ MERSİN’DE ADAY

Emekli Müftü Kamil Hayati Aydın ile Halk Bilimci Prof. Dr. Taciser Onuk Mersin’den Meclis’e girmeye hazırlanıyor.

 

KUMPASTAN MECLİS’E

TSK’ya kurulan kumpas sonucu Balyoz davası kapsamında tutuklanarak geçen hafta beraat kararı verilen komutanlar da Vatan Partisi’nden milletvekili adayı oldu. Emekli Hava Korgeneral Ayhan Taş Konyalı; emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş ise Balıkesirli yurttaşların oylarına talip olurken, İstanbul 3. Bölge adayı emekli Tümamiral Ali Semih Çetin oldu.

 

GÜNEYDOĞU’DA VATAN RÜZGARI

Elazığ’da PKK’ya karşı mücadelesiyle tanınan emekli Albay Aziz Ergen ile Evhanımı Hatice Kara aday oldu. Diyarbakır’da Diyarbakırlı adaylarla seçim yarışına girecek olan Vatan Partisi, Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Pamukoğlu ile Güneydoğu Gazisi Reşit Can’la yarışacak.

 

TGB Kurucu Genel Başkanı Gazeteci Adnan Türkan Malatya’dan aday oldu. Bingöl’de 68 Gençlik Hareketi önderlerinden Ömer Bakal, Mardin’de Faruk Bulut, Şanlıurfa’da Halil Akbayır, Hakkari’de Namık Ereli, Siirt’te Esra Çimen, Van’da Avukat Fikri Güneri, Erzincan’da Prof. Dr. Ali Demirsoy, Gaziantep’te Mehmet Bedri Gültekin, Muş’ta Muhtar Niyazi Bingöl aday oldu. Batman’da ilk sırada Bayram Yurtçiçek yer alırken 2. sırada ise babası terörle mücadele ederken şehit düşen Mehmet Emin Yıldız yer aldı.

SAMSUN ADAYLARI

SEDEF DEMİRÖZ

 

ÜNİVERSİTE

ZİRAAT MÜH.

FİKRET KOÇ

 

ÜNİVERSİTE

MALİ MÜŞAVİR

BEKİR BORA KOCABAŞ

 

ÜNİVERSİTE

İNŞAAT MÜH

MUSTAFA ALEMDAROĞLU

 

ÜNİVERSİTE

METALURJİ MÜH.

TEMEL ÇOLAK

 

ÜNİVERSİTE

AVUKAT

ÖKKAŞ SIRRI ÇOPUR

 

ÜNİVERSİTE

EMEKLİ

NUMAN KAMAZOĞLU

 

ORTA

İŞLETMECİ

ŞAKİR ŞENGÜL

 

ÜNİVERSİTE

EMEKLİ SUBAY

VOLKAN KARAOĞLU

 

ORTA

SERBEST