İSTANBUL, () - TÜRKİYE Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor Kulübü ile başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve futbol Salih Dursun'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

PFDK tarafından dün 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verilen Hacıosmanoğlu, bugün yeniden Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yanı sıra Trabzonspor kulübü ve Bordo-Mavili futbolcu Salih Dursun da PFDK'ya sevk edildi.

PFDK'ya yapılan sevk raporları şöyle:

1- TRABZONSPOR A.Ş. ve Kulüp Başkanı İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU'nun, 10.02.2015 tarihinde "Trabzonspor A.Ş. Kulübü resmi internet sitesindeki sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi gereği PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 10.02.2015 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - MEDICANA SİVASSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca, "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve "5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu SALİH DURSUN'un, aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 43. maddesi uyarınca 11.02.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.