Türkiye Basketbol Federasyonu faaliyet programında yer alan "Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası" Hatay’da yapılacak.
Basketbol Hatay İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, yaptığı açıklamada, Basketbol Federasyonu yetkililerine bu organizasyon için Hatay’ı tercih etmelerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu önemli organizasyon için birçok il müracaat etti. Ancak Federasyon yetkililerimiz yıldız kızlar Türkiye şampiyonası için Hatay’ı tercih etti. Bunun için federasyon yetkililerimize teşekkür ederim. Hatay’da daha önce de basketbol branşında büyük başarılara imza attık ve önemli organizasyonları başarı ile sonuçlandırdık. Şimdi aynı başarıyı bu organizasyonda da göstereceğiz. İl olarak bu şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız" dedi.
Basketbol Hatay İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, medeniyetler ve hoşgörü şehri olan Hatay’da çok iyi 16 takımı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade ederek, "GS, BJK, FB, İstanbul Üniversitesi, Ankara Çankaya Üniversitesi, İzmir Tofaş vb gibi güçlü takımları Hatay’a getirmek büyük bir başarıdır ve tüm takımlara şehrimizde muhteşem bir şampiyona imkanı sunacağız. Tüm takımlarımıza şimdiden şehrimize hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum" dedi.
Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 5 - 10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Hatay’da yapılacak. Turnuva, 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü yapılacak olan teknik toplantı ile başlayacak. Maçlar Antakya ve Samandağ Spor Salonlarında oynanacak.