Halterde Türkiye Şampiyonu olarak milli takıma çağırılma başarısını elde eden Düzceli sporcu Nuray Levent, Vali Ali İhsan Su tarafından ödüllendirildi.
Düzce’nin altın kızı lakaplı 14 yaşındaki Nuray Levent, Bartın’da katıldığı 23 Yaş Altı Türkiye Halter Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olarak Sırbistan’da düzenlenecek olan Halter şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterdi. Halter Milli Takım Sporcusu Nuray Levent ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Feyzullah Dereci bugün Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.
DÜZCE’DE 22 MİLLİ SPORCU VAR
Düzce’de spora karşı ilginin arttığını vurgulayan Vali Su, 22 milli sporcu bulunduğunu söylerken, herkesi spor yapmaya davet etti. Vali Su, “Spor sadece gençlerimizin değil, tüm vatandaşlarımızın ilgilenmesi gereken bir konu. Hem sağlığımız için hem de gelişim açısından çok önemli. Bu anlamda ilimizde sporla ilgili çok önemli faaliyetleri icra ediyoruz. Spora karşı alaka oldukça yüksek. Bu da bizi sevindiriyor. İlimizde şu anda toplam 75 spor kulübümüz var. Bu kulüplere kayıtlı 15 bin 612 sporcumuz var. Bu sporcular içinde çok başarılı olup milli takımlara kadar yükselen sporcularımız var. Şu ana kadar 22 milli sporcumuz var Bunların 3’ü atıcılık dalında. 8’i karate, 8’i judo, 2’si bilek güreşi, 1’i de halter dalında olmak üzere. Ben, 7’den 77’ye herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.
Vali Su, genç sporcu ile sohbet ederken haltere nasıl merak sardığını da sordu. 53 kiloda Türkiye şampiyonu olan Nuray’ın silkmede 90 kilo kaldırdığını öğrenen Vali Su hayretini gizleyemedi, genç sporcuyu tebrik etti başarılarının devamını diledi. Nuray ise hedefinin 2015 Avrupa Şampiyonluğu olduğunu söyledi.