ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinde milletvekili adaylarını tanıttı. 

Bir restoranda düzenlenen tanıtım programında konuşan İl Başkanı Zeki Tosun, adaylık sürecinde partiye yoğun ilgi gösterildiği söyledi.

Yaklaşık 30 kişinin milletvekili aday adaylığı için partilerine başvuru yaptığını söyleyen Tosun, şöyle konuştu:

"Bu yıl ilk defa sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticilerinden oluşan değerli isimlerden temayül yoklaması yoluyla partimizi temsil edecek milletvekili aday adaylarımızdan beş ismi tercih etmelerini istedik. Bugün huzurunuza çıkan milletvekili adaylarımız, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde teşkilatlarımız ve partililerimizle birlikte el ele vererek çalışacaklar. Tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de partimizi birinci parti yapacaklardır."

Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı gösterilen emekli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, AK Parti'den neden aday oldun?' sorusunun kendisine sürekli sorulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla gönül bağımız çok önceye dayanıyor. Fatih semtine, Kırklareli'ne, Pınarhisar'a dayanıyor. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Hala da gönül bağımız devam ediyor. O nedenle hiç tereddüttünüz olmasın, AK Parti'den aday olmamın birinci şartı bu. İkinci şartı da partimiz laf üretmiyor. İş ve proje üretiyor. Yapılan projeleri ve başarıları görüyorsunuz. Neticeler ortada. O nedenle kıskanılıyoruz. Biz bu başarımızı çıtayı yükselterek inşallah devam ettireceğiz." 

AK Parti Zonguldak milletvekili ve adayı Özcan Ulupınar, genel seçimlere hep birlikte çalışacaklarını ifade ederek, "Bu iş kısmet işidir. Kısmet değilse yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Listede olmak ya da olmamak önemli değil" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Emine Çift, adaylık sürecinde yer alan tüm isimlerin birbirinden kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Partimiz Zonguldak'ta, 2002 seçimlerinde 3 vekil çıkardığında ulusal basında, 'AK Parti solu kalesinde devirdi' diye haberlere konu oldu. 2011'de de aslanlar gibi oylarını arttırarak sandığa damgasını yine vurdu. Bu yıl yine damgayı vuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Program, milletvekili adayları Faruk Çaturoğlu ve Akın Kaymak'ın konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.