Türk tasarımcı Zeynep Kartal’ın, İngiltere’nin ünlü peynir firması Pilgrims Choice’un paketinden esinlenerek tasarladığı elbise, İngiltere’de günün konusu oldu.
8 Nisan’da Konya’da, Eylül ayında Londra Moda Haftası’nda gerçekleşecek Konya Anadolu Selçuklu Defilesi projesinin tasarımcısı Zeynep Kartal, peynir paketinden esinlenerek bir elbise tasarımı yaptı. Zeynep Kartal’ın tasarladığı kıyafeti Lucy Watson giyerken, elbisenin maliyetinin 40 bin sterlin olduğu belirtildi.
ÖZEL TASARIM
Pilgrims Choice marka Cheddar Peyniri paketinden esinlenerek yapılan tasarımda, saf saten malzeme kullanıldı. 20 binden fazla desen el dikişleriyle bir araya getirildi. Tasarımda, peynir firmasının hem altın ve sarı renklerini, hem de firmanın logosunu yansıtacak şekilde tasarım yapıldı. Kıyafeti giyen Lucy Watson da fotoğrafını Instagram hesabında "Pilgrims Choice için hazırlanan bu elbiseyi giymekten büyük bir zevk aldım" diyerek paylaştı.
“GURUR VERİCİ”
Kartal, "bu teklifi bana yaklaşık 6 ay önce getirdiler" diyerek "Ülkemin tanıtımı için büyük katkı sağlayacağını düşünerek gururla kabul ettim. Son birkaç gündür moda yazarlarının dilinde ve yazılarında bir Türk tasarımcı konuşuluyor. İlk defa bir Türk böyle bir projede tercih edildi. Bu benim için çok gurur verici" ifadelerini kullandı.