ŞANLIURFA, () - TÜRKİYE’nin en büyük çadırkenti olan 35 bin kişi kapasiteli Suruç Çadırkenti’nde yangın tatbikatı yapıldı. Boş bir alanda odunlar tutuşturularak çıkarılan yangına 15 itfaiye eri 2 itfaiye aracı ile müdahale ederek söndürdü.
Çoğunluğu Suriye’nin Kobani kentinden gelen sığınmacıların barındığı 35 bin kapasiteli çadırkentte yangın tatbikatı yapıldı. Daha önceden yangına müdahale konusunda temel eğitimden geçirilen itfaiyeciler, bu kez temsili olarak odunların yakılması ile yapılan tatbikat için harekete geçti.
Yangın ihbarını alan ekipler, kısa sürede olay yerine sevk edildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta ekipler, ilk olarak öğrencileri tahliye etti, ardından yangına tazyikli su ve yangın söndürme cihazlarıyla müdahalede bulundu.
2 itfaiye aracıyla 15 personelin katıldığı yangın söndürme tatbikatı sonunda konuşan Çadır Kent Müdürü Mehmet Han Özdemir, "Çadır kentte olası bir yangın durumunda iki birimden oluşan itfaiye ekipleri ile 24 saat çift vardiya ile çalışmaya devam ediyoruz. Daha önceden temel eğitimden geçirilen personelimiz bu kez pratik olarak yangın söndürme tatbikatını başarıyla yerine getirdi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI