Silifke Organize Sanayi Bölgesindeki firmalar 4562 sayılı Organize Bölgeler Kanununun 14. maddesine göre 7 asil ve 7 yedek üye ile müteşebbis heyet üyeliğine girdi.
Silifke Organize Sanayi Bölesi Müdürlüğüne ait toplantı salonunda gerçekleşen ve işletme ruhsatını tamamlayan 23 firmanın katılımıyla yapılan seçimler sonunda 7 işletme yetkilisi müteşebbis heyet üyeliğine seçildi. Böylelikle işletmeler kendi yönetimini oluşturmanın ilk adımını da atmış oldular.
OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Nurettin Kaynar başkanlığında yapılan seçimlere OSB’de çalışmaya başlayan ve işletme ruhsatını tamamlayan 23 firma yetkisi katıldı. Yapılan seçimler sonrasında ise Şimşekli Mermer, Özerler Gıda, Murat Demir, Akdeniz Mermer, Yılsan Mermer, Pişirgen Makine ve Özcan Gıda yetkilileri OSB Müteşebbis heyet üyeliğine seçildiler.
Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren OSB Müdürü Ali Kıl, “Silifke OSB hızla büyüyen bir yer oldu. Birkaç yıl önce parselleri satmakta zorlanırken, bu gün elimizde parsel kalmadı. Parsel alan firmalar hızla fabrikalarını kurup, bu gün Ülke ve Silifke ekonomisini katkı sağladığı gibi, ilçemizde de işsizliğin önlenmesinde büyük etken oldular. Şuan OSB’de 46 firmamız var. Bunun 23’ü işletme ruhsatını tamamladılar. Elimizde satışa hazır 1 parselimiz bulunurken, 21 parselimiz de satışa açılacak. Yapılan seçimler sonrasında Müteşebbis heyet üyeliğine seçilen firmalarımızı kutluyorum. Bundan sonra Silifke OSB’yi hep birlikte şekillendireceğiz” dedi.
Müteşebbis Heyet Başkan Vekili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise yaptığı açıklamada, “Bugün çok şeffaf bir seçimle yeni 7 üyemizi belirledik. Kurulduğu ilk günden buyana OSB’nin yükünü çekenler bundan sonra söz sahibi olacaklar. Umarım kıs sürede tüm firmalar işletme ruhsatlarını tamamlar ve kendi yönetimini oluştururlar. Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.