Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, futbolcuların kullandığı alanları yeniden dizayn ettiriyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, futbolcuların kullandığı alanlara A’dan Z’ye el attı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic, döneminde yaşanan sakatlıklar nedeniyle bir çok maçta sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibinde Yanal, devre arasında uygulayacağı antrenman programıyla yaşanan sakatlıkların önüne geçmeyi planlıyor. İkinci devrede takımın performansını yükseltmeyi hedefleyen tecrübeli teknik adam her oyuncudan yararlanma adına doğabilecek sakatlıkların önüne geçmek için devre arası hazırlıkların yapılacağı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir dizi önlem aldırıyor.
Buna göre, futbolcuların devre arası öncesi gereksinim duyduğu her şeyin tesislerde sağlanmasını isteyen Yanal, işe ilk olarak spor salonunu genişletilmesiyle başladı. Mevcut spor salonunu büyütülmesini isteyen Yanal, dünya standartlarında son teknoloji ürünlerinin arasında yer alan spor aletlerinin salona alınması için rapor verdi. Kulübe kazandırılacak yeni aletler sayesinde futbolcuların kaliteli antrenmanlar yapmasını sağlayacak olan Yanal, eş zamanlı takip edilen sistem sayesinde ortaya çıkacak olan verilere göre hareket edecek.
YORGUN OLAN ÇALIŞMAYACAK
12 Ocak Pazartesi günü devre arası hazırlıklarına Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde başlayacak olan bordo-mavili takımda teknik direktör Ersun Yanal, uygulayacağı yeni antrenman metotlarıyla sakatlıkların önüne geçmeyi hedefliyor. Spor salonuna kazandırılacak teknolojik aletlerle futbolcuların nabız atım sayısı ve yorgunluklarını ölçülecek. Bu sistemle birlikte Yanal, kas sakatlıklarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Antrenman sırasında nabız atımı yüksek ve yorgun olan bir oyuncu veriler ışığında idmanı bırakması istenecek ve salonda çalışması sağlanacak. Böylelikle, sezon öncesi kamplarda yaşanan kas sakatlıklarının büyük ölçüde önüne geçiliyor. Sezon başında Trabzonspor’da bir çok oyuncu kas yırtılmasıyla karşı karşıya kalmıştı ve sezona başlayamamıştı.
KİŞİSEL DİYET PROGRAMLARI
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın üzerinde durduğu bir diğer konusu futbolcuların beslenme alışkanlıkları. Bordo-mavili takımda göreve başlar başlamaz mutfağa el atan Yanal, burada bir takım düzenlemelere gitmişti. Devre arası hazırlık kampında Yanal, oyuncuların durumlarına göre kişisel diyet programını hayata geçirecek.