Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğün (EHEM) bağımlılıkla mücadele kapsamında okul öncesinden yetişkinlere kadar bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık kazandırmak amacıyla eğitimler vermeye hazırlanıyor.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde geliştirilen, tüm toplumu hedefleyen ve toplum genelinde bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir eğitim programı olan “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri” Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e- yaygın otomasyon programı üzerinde tanımlandı. Ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitimler göz önüne alınarak tasarlanmış ve bağımlılıkla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler düzeyinde verilecek eğitimler sekiz saat süreli olup sağlıklı yaşam, sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı gibi çeşitli bağımlılık alanları ve sağlıklı yaşam sürmeyle ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın artması; bireysel ve toplumsal sağlığa zararlı bağımlılık alanlarının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Eğitimler hakkında bilgi veren EHEM Müdürü İsmail Damar “Eğitimlerde görev alacak öğretim görevlileri İl ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli hazırlıklar yapılmış olup Edremit’te görev yapan rehber öğretmenlere verilen eğitimlerle eğitici formatör olarak yetiştirildi. Alanında uzmanlaşan öğretmenlerin görev almasıyla eğitimler gerçekleştirilecek. Söz konusu eğitimler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılacak olup, öncelikli olarak 12. Sınıf öğrencileri ve yetişkinler düzeyinde okul müdürlükleri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilecek ve Eylül ayından itibaren tüm düzeylerde eğitimler verilecek” dedi.