ANTALYA (İHA)
RIZA YANIK
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen Kadınlar U18 Avrupa Voleybol Şampiyonası 2’nci Tur Elemesi’nde oynadığı son maçta Romanya’yı 3-0 mağlup eden Türkiye, grubunda 8 puanla birinci olarak Bulgaristan’da düzenlenecek finale katılmaya hak kazandı.
Grupta Gürcistan (3-0) ve Macaristan (3-2) ile oynadığı ilk 2 maçı kazanan ay-yıldızlılar Alanya Atatürk Spor Salonu’nda son maçında Romanya ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve yaklaşık 500 sporsever izledi.
Mücadelenin ilk dakikaları çekişmeli geçti ancak milliler oyuna ağırlığını koyarak ilk seti 25-14 galip tamamladı. Maçın 2. setinin ilk dakikalarında da hem oyunda, hem de skorda çekişme yaşandı. Taraftar desteğini de arkasına alan Türkiye, bu setten de 25-12 kazanarak maçta durumu 2-0 yaptı. Milliler rahat bir oyun sergilediği son setti de 25-14 önde tamamlayarak maçı 3-0 kazandı.
Milli Takım Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, elemelerde 3’te 3 yaptıklarını ve Macaristan maçında verdikleri 2 set dışında tüm maçlarda iyi oynadıklarını söyledi. Hedeflerinin büyük olduğunu belirten Bedestenlioğlu, “Bulgaristan öncesi önümüzdeki sürecin 1,5 ayını kampta geçireceğiz. Çalışmalarımızı daha da artırıp yine bir şampiyonluk kazanıp geri dönmeye çalışacağız” dedi.
Milli oyuncu Burcu Tutku Yüzgenç ise, önlerinde zorlu karşılaşmalar olduğunu ifade ederek, “Buraya kadar çok iyi bir süreç geçirdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Macaristan maçında zorlandık ama bu maçta gerekeni yaptık. Şimdi önümüzde zorlu Bulgaristan finali var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çabalayacağız” diye konuştu.
Türkiye’nin katılmaya hak kazandığı U18 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 28 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenecek.