Adıyaman Valiliğinin başlattığı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 6 engelli vatandaşa akülü araç verildi.
Adıyaman Valiliği tarafından başlatılan sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, ihtiyaç sahiplerine hayırseverler Valilik kanalıyla yardımda bulunacak. Proje kapsamında İstanbul’da bir işadamı tarafından alınan akülü araçlar, engelli vatandaşlara dağıtılarak projenin startı verildi. Hayırsever işadamı tarafından alınan 10 akülü aracın 6’sı Şevket Ergün, Cener Eren, Kemal Işık, Gülhan Bayrın, Nimet Şahin ve Fikret Polat’a verildi. Akalü araç alan engelli vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi. Vali Mahmut Demirtaş, engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet etti.
Engelli vatandaşlar akülü araçlarla hayallerinin gerçekleştiğini ve çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu ise, Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür ederek, akülü araç kullanabilecek engellilerin dernek üzerinden müracaat edebileceklerini dile getirdi. Harputluoğlu, “Engelli arkadaşlarımızın rahat bir hayat yaşayabilmeleri için akülü arabaya ihtiyacı vardır. İleriki zamanlarda ihtiyacı olan engellilerimize, akülü araba verilecektir. Akülü araba kullanabilen, akülü arabayı kullanabilir raporu olan arkadaşlarımız lütfen bize müracaat etsinler” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ise, başlatılan kampanyanın devamının geleceğini kaydederek, “Bugün 6 vatandaşımıza akülü araç verdik. İstanbul’da hayırsever bir işadamımız tarafından toplam 10 adet akülü araç alındı ve bize gönderildi. Hayırsever vatandaşımızın bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında aldığı akülü araçları dağıtıyoruz. Adıyaman’da ki bütün engellilerin, engelsiz vatandaşlarımız tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında herkese yardımcı olmalarını istiyorum. Adıyaman’da 12 bin 458 tane engelli kayıtlı bulunuyor. Biz ihtiyacı olan ve bu akülü araçları kullanabilecek vatandaşlarımıza akülü araç temin etmeyi düşünüyoruz. Bu kampanyayı başlattık, inşallah bundan sonra bu devam edecek” dedi.
Valilik binasında gerçekleştirilen akülü araç dağıtımına Vali Yardımcıları Levent Öztin, Onur Kökçü, Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, engelliler ve engelli aileleri katıldı.