Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Ticaret Odası işbirliğiyle Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinliği çerçevesinde GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Kıvrım’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Deniz Zaferi’nin Önemi” adlı konferans düzenlendi.
Konferansın açılışında konuşan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türk’ün, ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını ifade etti.
Çanakkale Zaferi’nde dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığını belirten Özyurt, “Güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşı’nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir gündür” dedi.
Özyurt, “Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi.
Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ise, “Biz 7 düvele 70 ülkeye 140 farklı dil konuşan insanlara adaleti, ilmi götürmüş bir halkın torunlarıyız. Çanakkale’de destan yazmadık, onurumuzu kurtardık. Çanakkale’de ölmedik şehit olma gururunu yaşadık. Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Çanakkale benim ecdadımın eseridir diyebilene” şeklinde konuştu.
Konferans, GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Kıvrım’ın “Çanakkale Deniz Zaferinin Önemi” hakkında katılımcılara verdiği tarihi bilgilerle devam etti. Konferans sonunda Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Doç. Dr. İsmail Kıvrım’a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.
Nizip Ticaret Odası Osman Sayın Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Nizip İlçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Jandarma Komutanı Yavuz Oruç, NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Demir, kurum amirleri, dernek ve oda başkanları, Nizip Eğitim Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda oda üyesi katıldı.