Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, genel seçim sonuçlarını yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.
Yapılan genel seçimlerde seçmenin yüksek bir katılımla sandık başına gittiğini belirten Hiçyılmaz, “Yapılan genel seçimin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Her seçim döneminde bazı sıkıntılar olur ama bu sefer yaşanan sıkıntılar sanki diğerlerinden biraz daha farklıydı. Sandıktan çıkan netice ne ise ona uymak mecburiyetimiz var ve sandıktan çıkan iradeyi de baş tacı etmekten başka yapacak bir şey yok. Netice itibariyle de koalisyon gibi bir tercih ortaya çıktı” dedi.
Hiçyılmaz, “Bundan sonraki süreçte hükümeti kurmakla görevlendirilen siyasi parti liderinin yapacağı görüşmeler sonucunda uyum içinde çalışacak bir koalisyon hükümeti kurulması en büyük temennimizdir” diye konuştu.
Seçim öncesinde siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın muhafazası yönünde görüş beyan ettiklerini vurgulayan Hiçyılmaz, “İstikrar iş dünyası için çok önemlidir. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar çok önemlidir. Bu da bir partinin tek başına iktidarda olması ile mümkün olmaktadır. Ancak seçim sonuçları sandıktan bu şekilde çıktı ve milletimiz koalisyon kurulmasını istedi. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte birbiri ile uyum içerisinde çalışabilecek partilerin bir araya gelmesiyle oluşturulacak koalisyon hükümetinin de ekonomik istikrarın sağlanması ve idame ettirilmesi için tüm gayretleri göstermesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Seçim sonrasında bazı siyasi parti liderlerinin konuşmalarını izlediğini ve kaygıya kapıldığını ifade eden Hiçyılmaz, “Sanki çözüm noktasında değil de çözümsüzlük noktasında yapılan konuşmalar bizleri endişelendirdi. Ancak seçimden sonraki psikoloji içerisinde bu şekilde konuşulduğunu düşünmek istiyorum. Siyasi parti liderlerinin sorumlu hareket ederek hükümet kurulması için ellerinden gelen tüm gayreti göstermelerini bekliyoruz. Biz iş dünyası olarak, hükümetin biran önce kurulması ve Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bundan önceki hükümetin koymuş olduğu hedeflere ulaşılması için gayret gösterecek bir koalisyon hükümetinin kurulması çok büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.