ÇORUM (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Alaca ilçesine 220 konut daha inşa edeceği bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ tarafından Alaca'ya inşa edilen 140 konutun geçen yıl Mart ayında hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatarak, talep olması halinde yeni konutlar yapılabileceğini duyurduklarını ifade etti.

Vatandaşların talebi üzerine Alaca Belediyesi'nin gerekli yer teminini sağlaması sonrasında ilçeye 220 konutun daha yapılmasına karar verildiğini bildiren Uslu, şunları kaydetti:

"Toplu konut çalışmalarımız Çorum’da hızla devam ediyor. Yeterli talep ve arsa sağlayan bütün belediyelerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Mart ayında 5 blok ve 140 konuttan oluşan Alaca TOKİ 1. Etap anahtar teslim törenini gerçekleştirmiştik. Milletimize verdiğimiz güven, daha nezih şartlarda iskan imkanı, yeni talepleri de beraberinde getirdi. Vatandaşlarımızın talebi, Alaca Belediye Başkanımız Muhammed Esat Eyvaz’ın gerekli çalışmaları yapması ile 2. Etap talep toplama müjdemizi de anahtar teslim töreninde vermiştik. Vatandaşlarımızın ilgisi, belediye başkanımızın çalışmaları ile hızlı bir şekilde sonuç aldık." 

TOKİ tarafından ilçeye 7 bloktan oluşan 220 yeni konut inşa edileceğini belirten Uslu, ihalenin 15 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydetti.