Konya’nın Beyşehir ilçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Çanakkale şehitlerini, Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde Yasin-i Şerif okuyarak andı.
İmam Hatipli ortaokul öğrencileri, Çanakkale’de destan yazarak, dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten atalarını unutmadı. Okul idaresinin organizasyonuyla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde farklı bir anma geleneği başlatan öğrenciler, evlerinde ve öğretmenleriyle beraber toplu olarak gittikleri tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde şehitler için bin Yasin-i Şerif okuyarak dualar etti. Beyşehir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Ünal, yaptığı açıklamada, 250 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencilerin tamamı ile 25 öğretmenin tarihi Eşrefoğlu Camisi’ne toplu olarak giderek şehitler için Yasin-i Şerif okuduklarını belirterek, “Evlerinde de Yasin-Şerif okumaya devam ettiler. Okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte Çanakkale şehitlerimizi bin Yasin-i Şerif okuyarak şükranla anmış olduk” dedi.
Şehitlere minnet borçlu olduklarını dile getiren Ünal, “Şehitlerimizi anıyoruz, sadece övgüyle bakıyoruz ama aslında onların dua edilmesi gereken varlıklar olduğunu unutuyoruz. Bu yaşlarda çocuklarımıza şehitlerimizi Yasin-i Şerif okuyarak, dua ederek anmamız gerektiği bilincini aşılamalıyız. Şehitlerimize dua etme bilincinin kazandırılması için okul olarak böyle bir gelenek başlattık. Devamının gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.