KESK’e bağlı sendika üyeleri düzenledikleri maaş zamları ile ilgili basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını yaktılar.
Adıyaman Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklamasında sendika üyeleri, hükümeti maaş zamlarından dolayı eleştirdi. Basın açıklamasını yapan KESK Adıyaman Meclisi adına SES Şube Başkanı Cahit Önder yaptı. Önder yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Bugün ellerimizde yoksulluğun, sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir.
Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan Satış Sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddetmektedir. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır.
Kamu emekçilerinin gasp edilen gerçek bir toplu sözleşme hakkını kullanmaları için,
Herkese güvenceli iş, onurlu bir yaşam, insanca bir ücret için, kaynakların sermayeye değil, işsizlik ve yoksullukla mücadeleye ayrılması için, demokratik bir çalışma yaşamı için, başta 2014 yılı enflasyon kayıplarımız olmak üzere büyümeden dolayı kayba uğrayan tüm ekonomik ve sosyal haklarımızın en kısa zamanda telafi edilmesi için inadına sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Tüm kamu emekçilerini bu mücadelede yer almaya ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri bordro yaktı. Sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.