Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup’ta zorlu Manisa Büyükşehir Belediyespor deplasmanına çıkan Didim Belediyespor, sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrılarak, ligde ilk yenilgisini Manisa’da aldı.
Manisa Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediye Meclisi Üyeleri Ali Çağlar ile Ahmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Didim Belediyespor Kulübü Başkanı Bedri Altıntaş, ASKF Manisa Şubesi Başkanı İsmail Aydın ve her iki kulübün yöneticileri birlikte karşılaşmayı izledi. Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da ilgi gösterirken, Didim’den gelen 100 kişilik Mavi-Şimşekler taraftar grubu, karşılaşma boyunca Didim takımını destekledi. Karşılaşma öncesi her iki takımın taraftar liderleri, tribünde bir araya gelerek birbirlerine takım atkılarını verdi ve başarılar diledi. İlk 45 dakikada golü bularak soyunma odasına 1-0 önde giden Didim Belediyespor, ikinci yarı skoru koruyamayarak kalesinde 3 gol gördü ve 90 dakika sonunda sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu skorla, ligin puan durumunda ikinci sırada bulunan Didim Belediyespor ile puan farkını 6’ya çıkararak, şampiyonluk yolunda avantaj elde etti.
Karşılaşmaya daha üstün başlayan taraf Manisa Büyükşehir Belediyespor olurken, yeşil beyazlılar ilk 20 dakikada Didim yarı alanında baskı kurdu. 7’nci dakikada Engin Memişler’in sağ kanattan ortasında, Fatih topun gelişine sert vurdu, top üst direkten geri döndü. Dönen topu Engin Memişler kafayla kaleye gönderdi, Didim defans topu son anda çizgiden çıkardı. Didim Belediyespor da kontra ataklar ile çıkarken, 30’ncu dakikada sağ kanattan Mehmet Emin Gülgü’nün ortasında topla buluşan Rıza Bulut, topu ağlara göndererek Didim takımını öne geçirdi: 0-1. Bu golden sonra maç her iki takımın karşılıklı ataklarıyla geçti. İlk yarı Didim Belediyespor’un üstünlüğüyle sona ererken, mavi-beyazlılar soyunma odasına galip gitti.
Manisa Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıya golle başladı. 48’nci dakikada Şerif Ali’nin korner atışında Engin Ün arka direkte topu kafayla ağlara gönderdi ve durumu 1-1 yaptı. Maça eşitliğin sağlanması sonrası Didim yarı alanında baskıyı artıran yeşil-beyazlılar, maçta iki gol daha buldu. 66’ncı dakikada Cüneyt’in sağ kanattan ortasında topu kafayla ağlara gönderen Engin Memişler’in attığı golle öne geçen Manisa Büyükşehir Belediyespor’da 85’nci dakikada ise sol kanattan gelerek kaleci Erman’ı geçen Cüneyt Turan, topu boş kaleye yuvarlayarak, Manisa takımının üçüncü golünü kaydetti ve maçın skorunu belirledi.
İkinci 45 dakikada kalesinde 3 gol görerek, sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrılan Didim Belediyespor, ligde ilk yenilgisini aldı. Sahasında en yakın takipçisi Didim Belediyespor’u 3-1’lik skorla geçen Manisa Büyükşehir Belediyespor ise puan durumunda ikinci sırada yer alan Didim ile puan farkını 6’ya çıkararak, şampiyonluk yolunda avantaj elde etti.