Muş’ta uzun yıllardır faaliyet gösteren Muş İli Kurs ve Talebeleri Yardım Derneği, dar gelirli aileler ve öğrenciler yararına kermes düzenledi.
İstasyon Caddesi Duvarbaşı mevkiinde düzenlenen kermesin açılışına Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fethi Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kermesin açılış kurdelesini kesen Vali Vedat Büyükersoy, Muş İli Kurs ve Talebeleri Yardım Derneği’ne teşekkür ederek, “Bir toplumun ıslahı kötülerin imhasıyla değil, yeni yetişen neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür” dedi.
Dünyada İslami doğru bir şekilde anlayacak, anlatacak ve öğretecek müesseselere her zaman ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, “İslam mükemmel bir din, onu yaşayanda mükemmel olmalı, temiz olmalı, nezih olmalı, kibar olmalı, değil sadece insan haklarına saygılı çevreye duyarlı, hayvanların bile hakkına hukukuna riayet eden fertler olmalı. Sadece Müslüman’ın hakkına hukukuna değil gayri Müslim’in de hakkını hukukunu gözeten, onu saygılı olan bir gençlik olmalı. İslam böyle bir din, onun mensupları temiz insanlardır. Onun mensupları nezaketli, kibar insanlardır. Eğer ‘İslami yaşıyorum’ dediği halde nezaketten, temizlikten, kibarlıktan uzak olan varsa önce kendisini bir kontrol etmeli. Bu müesseselerinde o vasıfları taşıyan bireyler yetiştirdiğine Türkiye’de şahit, dünyada şahit. Dünyanın her yerinde bu müesseselerin gençleri yetiştirdiğini biz biliyoruz. Eğer dünyamızda İslam’ın yaşandığı coğrafyada savaşlar ve vahşetler yaşanıyorsa bununda sebebi İslami doğru anlatılmaması, doğru öğrenilmemesi ve doğru yaşanmamasıdır İslami yaşayan bir kişiden kimseye zarar gelmez, hatta İslami yaşayan bir kimse dünyada parmakla gösterilir ve örnek olur” ifadelerini kullandı.
Muş İli Kurs ve Talebeleri Yardım Derneği Temsilcisi Ali Saral ise, “Derneğimiz uzun yıllardan beri Muş’ta hizmet ediyor. Derneğimizin bünyesinde şu an 150 civarında öğrencimiz barınmaktadır. Bu günkü faaliyetimizde bu öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla geleneksek olarak beşinci kermesi düzenledik. Amacımız ilim tahsil gören öğrencilerimizin eğitimlerine yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra Vali Vedat Büyükersoy, diğer katılımcılarla birlikte kermes alanını gezerek çeşitli hediyeler aldılar.