Ordu IMKB Sosyal Bilimler Lisesi ile Gürcistan Batum Elite Gorda okulu arasında 2014 yılında başlayan değişim programı projesinin ikinci ziyareti Batum’ da gerçekleştiriliyor.
15 öğrenci, 2 yönetici ve 4 öğretmen ile gerçekleşen ziyarette Batum’ daki okulda Türk öğrenciler geleneksel halk oyunları, ebru sanatı, Türk el sanatları sergisi ile ülkelerini temsil etme şansı buldular. Öğrenciler ayrıca Gürcü ailelerin evlerinde kalarak Gürcü kültürünü yerinde görme fırsatı buldular. Ziyaretler kapsamında Batum Belediye Başkanlığı, Türk Konsolosluğu, Batum Sanat Üniversitesi, Batum Devlet Üniversitesi gibi farklı kurumlar ziyaret edilerek öğrencilerin Gürcistan konusundaki bilgileri pekiştirildi. Ziyarete Okul Müdürü Nuri Bahtiyar, Müdür Yardımcısı Saadet Kılıç, İngilizce Öğretmenleri Ayça Uzun, Halis Gözpınar, Tarih Öğretmeni Ebru Bayar ve Resim Öğretmeni Muharrem Karaahmetoğlu katıldılar.
SIRADA AZERBEYCAN VE ESTONYA VAR
Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri Bahtiyar, okul öğrencilerinin uluslararası kültürleri ve yabancı dil konuşma yeteneklerini artırmayı amaçladıklarını, bu ziyaretlere önem verdiklerini söyledi. Her yıl farklı ülkeleri ziyaret ettiklerini, aynı zamanda farklı kültür ve ülke insanlarını Ordu’da ağırladıklarını dile getiren Bahtiyar, “Bu amaçla 2014-2015 eğitim öğretim yılında Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Azerbaycan, Estonya’dan eğitim öğretim amaçlı gelen konukları ağırladık ve öğrencilerin bu çalışmaları benimsedik” dedi.
GÜRCÜ KÜLTÜRÜNÜ YAKINDAN TANIDILAR
İngilizce öğretmeni Ayça Uzun, Batum ziyaretine öğrencilerle beraber uzun zamandır büyük bir titizlikle hazırlandıklarını ve öğrencilerin farklı bir kültürü keşfetmelerine önem verdiklerini vurguladı. Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Alihan Pak, Gürcistan’da kardeş gibi ağırlandıklarını belirterek çok iyi misafirperverlik gördüklerini ifade etti.
Batum Elite Gorda Okulu Müdürü Nino Murvanidze ise daha önce Ordu’da ağırlandıklarını, Gürcistan-Türkiye arasında bu değişim program ile geleceğin yöneticilerine büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti.
Değişim Programına katılan Gürcistanlı öğrenci Irakli Ckheidze de bu program sayesinde çok iyi arkadaşlar edindiğini ve gelecekte bu dostlukları devam ettireceklerini dile getirdi.