Giresun’da yeni yıla işsiz giren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde işten çıkartılan 7 taşeron işçilerin eylemi devam ediyor.
Haksız ve hukuksuz işten çıkarıldıklarını ileri süren taşeron işçilere destek veren Kamu Emekçileri Derneği’nin basın açıklaması sırasında işten çıkartılan bir kişi ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi karşısında basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Yıldız, eylemlerinin amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini söyledi.
İlgili firmanın işten çıkartılanlara yönelik “Bakım evinde kalanlara kötü muamele yaptılar” yönündeki iddialarını da ispata davet eden Yıldız “Bilindiği gibi yeni yılda herkesin birbirine en iyi dileklerini sunma yarışında olduğu bir gün. Bizler Aile Bakanlığı Giresun Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan bakım personelleri olarak yılın ilk kara haberini almış olduk. İşten atılmakla beraber ilgili firma hakkımızda asla kabul edemeyeceğimiz iddialarda bulunmaktadır. İddialarına göre işten çıkartılanlar ’Görev yaptıkları kurumda bakıma muhtaç kişilere kötü muamelede bulunmuşlardır’ şeklinde asla kabul edilmeyecek iddiaları gündeme getirmektedir. Biz bu söz konusu asılsız iddiayı ispat etmeye davet ediyoruz. Etmediği takdirde müfteri olarak ilan ediyoruz. Bilinmelidir ki bu tür iddialarla işten atılmamıza kılıf uydurulamaz. Bizler arkadaşlarımızla birlikte haksız ve hukuksuz atıldığımız işte her gün mesaimize devam etmekte olduğumuz gibi sonuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Basın açıklaması yapıldığı sırada ise eşiyle birlikte işten atılan Gülay Aksu ise fenalık geçirerek yere yığıldı. Arkadaşlarının yardımıyla yerden kaldırılan Gülay Aksu daha sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun ise iyi olduğu, tansiyon düşmesi sonucu fenalaştığı öğrenildi.