Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesinin tarihi değerler bakımından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TRT Haber’de yayınlanan “İnci Ertuğrul İle Haber Tadında” programına konuk oldu. Programda, 5. Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya, kayısı ve Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri konuşuldu.
TRT Haber’de yayınlanan “İnci Ertuğrul İle Haber Tadında” programı, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Fehmi Yılmaz da katıldı.
Gürkan, Battalgazi ilçesinin tarihine dikkat çekerek, “Medeniyetlerin, uygarlıkların hemhal olduğu bir merkezdeyiz. Bu içerisinde bulunduğumuz kervansaray, Osmanlılar dönemine ait bir eserdir. Battalgazi, insanlık tarihi ile özdeşleşmiş 9 bin yıllık tarihi bir geçmişi olan bir mekandır. Tabi bu 9 bin yıllık tarihi geçmişi sırasında her medeniyete, her uygarlığa ait eserlerimiz de şu anda mevcuttur. Yukarı Mezopotamya’daki ilk yerleşik hayatın, ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının ve ilk demirin silah olarak kullanıldığı yer, burasıdır. Battalgazi’yi insanlık tarihi ile özdeşleşmiş olarak tarif ediyoruz. İlk yerleşik hayatın başlamasından dolayı insanlık tarihindeki medeniyetin başlangıcı olarak görüyoruz. İslam tarihi açısından baktığımız zaman 1071’den 350 yıl öncesinde, Battalgazi destanlarının zuhur ettiği yer de burasıdır” dedi.
Başkan Gürkan, programın sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin bu önemli gününü kutladı.