KKTC’de 4 bin 643 öğrencinin başvuruda bulunduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın Lefkoşa’da da yapılacak.
KKTC’nin Lefkoşa kentinde yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS), KKTC uyruklu bin 348 öğrenci girecek. KKTC’de 4 bin 643 kişinin başvuruda bulunduğu tek oturumlu gerçekleştirilecek olan sınav saat 10:00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. YGS sınavına Kuzey Kıbrıs’ta girmek için başvuran bin 348 kişinin KKTC vatandaşı olduğu bildirilirken, KKTC uyruklu olup KKTC dışında sınava girmek için 96 kişinin başvuruda bulunduğu kaydedildi.
KKTC Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler tarafından yapılan açıklamada, “Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav belgesini, TC kimlik numaralarını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler. Belgenin üzerinde bina, salon, merkez ve adayın fotoğrafı bulunacak. Fotoğrafın bulunması şarttır. Belgenin çıktısı renkli veya siyah/beyaz alınabilir. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Sınava giriş belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapanlar için askeri kimlik belgesi, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunun dışındaki hiçbir belge sınava giriş için geçerli belge olarak değerlendirilmeyecek. Bunu yanında geçerlilik süresi bitmiş pasaportlarla da sınava giriş mümkün olmayacaktır” denildi.
Öte yandan, KKTC İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 Yükseköğretime Geçiş sınavına (YGS) katılacak öğrencilerden, sınava katılabilmesi için kanıtlayıcı belge olarak kabul edilen KKTC kimlik kartında oluşabilecek sorunların giderilmesi amacı ile İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü, yarın 08.00 - 10.00 saatleri arasında açık olacak.