Edirne’nin İpsala Gümrük Kapısı’ndan, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9’u gümrük memuru 1’i sivil toplam 10 kişi gözaltına alındı. Edirne Valisi Şahin, "3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İpsala Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen ‘rüşvet’ operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9 gümrük memurunun görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.
"SUÇ GERÇEKLEŞMİŞTİR, NAKIS TEŞEBBÜS DÜZEYİNDE KALMAMIŞTIR"
Vali Şahin, teknik ve fiziki takibin ardından gümrükte gerçekleştirilen operasyonun ardından tüm belgelerin açığa çıktığını dile getirerek, "Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece İpsala’daki memurlar değil İstanbul’daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Ayrıca 8-10 özel kişi de bu işin kapsamındadır. Şu anda 10 kişi 1’i sivil 9’u memur gözaltı süresi uzatılmıştır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişilerde ‘biz şu kadar rüşvet verdik’, ‘bu kadar kişiye para verdik’ diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.