Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () -KAYSERİ Baro Başkanı Fevzi Konaç, Meclis’te görüşülen 'İç Güvenlik Paketi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Toplumun büyük bir kısmı bir takım endişelerini ciddi bir şekilde dillendirdiği halde, hukukçuların kaygılarını bu kadar yüksek sesle ifade ettiği ortamda, ‘Polis devleti olma’ endişelerinin bu kadar yüksek perdeden konuşulduğu hassas çizgide, inatlaşmanın ve bu sesleri görmezden gelmenin anlamı nedir çözmek mümkün değil. Hiçbir yasa güven vermiyor toplumumuza, korkuyoruz” dedi.
Baro Başkanı Fevzi Konaç, 'İç Güvenlik Paketi' tartışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Meclis’teki kavga görüntülerine tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden düşüncelerini açıklayan Konaç, şunları söyledi:
“Nakavt olmadan tadı olmaz. İç Güvenlik Paketi'nde ilk raunt sonuçlanmış gece yarısı, Meclisimizin saygıdeğer vekilleri daha usul tartışmaları sırasında 5 yaralı vererek ‘bu milletteki şiddet merakı neyin nesi? ’ sorusunun cevabına katkı sağladıklarının farkında bile olmadan. İç Güvenlik kavramı daha başında iç dünyamızı bozdu farkında mısınız? Temsilcimiz, vekillerimiz bile daha konuşarak anlaşmayı beceremezken, sokaktan bu olgunluğu beklemek ne kadar gerçekçi olabilir, demekten kendimi alamıyorum. Görüntüler hem üzücü hem de ibretlik ne yazık ki, ‘Yaptım oldu ile asla yaptırmam’ çelişkisinin bu kadar derin çatışmaya sebep olması, iktidar ve muhalefetin uzlaşmayı değil, çatışmayı tercih ettikleri hissi uyandırıyor. Yapılan bir işin tüm toplumda kabul görmesi ve benimsenmesi bazen mümkün olmayabilir. Yapanlar riski göz önüne alarak doğru kabul ettikleri işin üzerine gidebilir, zaten iktidar olmanın gereklerindendir bu. Buna itiraz edilemez ve tercihtir saygı duyulmalıdır. Ancak bu konu ile ilgilenen toplumun büyük bir kısmı bir takım endişelerini ciddi bir şekilde dillendirdiği halde, hukukçuların kaygılarını bu kadar yüksek sesle ifade ettiği ortamda, ‘polis devleti olma’ endişelerinin bu kadar yüksek perdeden konuşulduğu hassas çizgide, inatlaşmanın ve bu sesleri görmezden gelmenin anlamı nedir çözmek mümkün değildir.”
“HİÇBİR YASA GÜVEN VERMİYOR, KORKUYORUZ”
Açıklamasında, “Bu topraklarda yaşayan ve vatan sevgisi anlamında hassasiyetinden hiçbir tereddüt duyulmayan milletimizin büyük çoğunluğu, terör olayları ile ilgili tasarının tamamına taraftır ve doğru bulur” diyen Konaç, “Kimse molotofa, polisin yakılmasına, silah olarak kullanılan bu tip malzemelerin cezasız kalmasına razı olmaz. Maskelerle eylem yapan, sivil, resmi milletin malına, canına zarar veren bir terör eyleminin yanında olmaz. Buna dair alınan yasal tedbirlere karşı çıkmaz ama konu sadece bunlar olmadığı için yaşanmaktadır tüm bu itirazlar. Sabıka sicilimiz ülke olarak kabarık. Hiçbir yasa güven vermiyor toplumumuza, korkuyoruz. Çünkü olağanüstü günler hafızalarımızda hala taze. Tereddütler var, acabalar, korkular, endişeler var. Bunlar varsa neden uzlaşmayız ve kavga dili hakim olur Meclisimize sormak hakkımıdır. Siz böyle yaparsanız, milletin ne yapmasını, nasıl davranmasını bekliyorsunuz? Sahi çiçeklerin içindeki vekilimiz nakavt oldu mu ? Çünkü biz millet olarak nakavtla biten maçları daha çok severiz."

FOTOĞRAFLI