ORDU'da beyin kanaması geçiren 73 yaşındaki Cevat Coşkun'un beyin ölümü gerçekleşti. Coşkun'un bağışlanan karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledilmek üzere alındı. Ogün Coşkun, cep telefonu ile babasının organlarının taşınmasını görüntüledi.

Perşembe İlçesi'ne bağlı Anaç Mahallesi'nde yaşayan evli ve 6 çocuk babası Cevat Coşkun, 2 gün önce beyin kanaması geçirdi. Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Cevat Coşkun'un dün beyin ölümü gerçekleşti. Ordu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından yapılan görüşmeler sonucunda ailesi Coşkun'un organlarını bağışladı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dün gece Ordu'ya gelen uzman ekipler operasyonla Cevat Coşkun'un karaciğer ve böbreklerini aldı. Karaciğer ve böbrekler karayoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da uçakla Antalya'ya gönderildi.  Babasının organlarını bağışlayan evli ve 2 çocuk babası Ogün Coşkun herkesi organ bağışında bulunmaya davet ederken, şöyle dedi:
"Babamdan alınan organlar inşallah nakil bekleyen hastaların iyileşmesine vesile olacak. Herkesin bu şekilde organ bağışlamasını umuyorum. Organ bağışlarını televizyonlardan izliyorum, herkes bu konuda duyarlı olsun. Bir hastamız vefat ediyorsa iki hastamız hayatta kalsın bizim temennimiz bu. Bütün halkımız organ bağışında duyarlı olsunlar."

Ordu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr.Samet Ersoy ise, aileye anlamlı bağıştan dolayı teşekkür ederek, "Beyin kanaması geçirerek gelen hastamız yoğun bakıma yatırıldı. Beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarıyla bu konuyu görüştük. Kendileriyle organ bağışına sıcak bakıp bakmadığı konusunda konuştuğumuzda kendileri organ nakline sıcak baktıklarını ve Cevat beyin organlarını bağışlamak istediklerini söylediler" diye  konuştu.
Ogün Coşkun, uzman ekiplerin kutulara koyarak sedye ile tadışıdı organlarını cep telefonu ile görüntüledi.