AYDIN merkezi ile Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte badem ve erik ağaçları çiçek verdi. Kır çiçeklerinin boy göstermesiyle yeşil alanlar renklendi.
Soğuk ve yağışlı havaların etkili olduğu Ege'de bahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte güneşte yüzünü göstermeye başladı. Gündüz 20 dereceye kadar yaklaşan hava sıcaklarının erken baharı yaşattığı Aydın'ın merkezinde badem ve erik ağaçları çeşitli renklerdeki çiçekleriyle güzel görüntüleri ortaya çıkardı. Papatya gibi kır çiçeklerinin açmasıyla da yeşil alanlar renklendi. Vatandaşlar güzel havaları fırsat bilip sokaklara çıktı. Temiz havanın keyfini süren vatandaşlar, kırlarda kır çiçekleri topladı, stres attı.
TURGUTLU'DA ERKEN BAHAR
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de bahar mevsimini habercisi bir gün yaşandı. Turgutlu Ovası'nda kır çiçekleri kendini gösterdi. Gündüz 19 dereceye ulaşan ilçede bazı ağaçlar vaktinden önce çiçek açtı. Normal şartlar altında badem ve erik gibi ağaçların Mart ayı sonunda çiçek açması gerektiğini söyleyen Turgutlu Ziraat Odası başkanı Abdullah Şenol, "Turgutlu'da birkaç gün güneş gören ağaçlar çiçek açtı. Ancak önümüzde Mart ayı var. Mart ayı bitkiler için tehlikeli bir ay. Bu ayda zirai don ve kırağı olma ihtimali yüksek. Bu bakımdan ağaçlarda açan çiçekler bu gibi durumlarda solar ve kuruyup dökülür. Bu da üründe büyük ölçüde rekolte kaybına neden olur. İnşallah korkulan olmaz, çiçekler solmaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI