TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği, düzenlediği ‘Sevginizi Fidanla Büyütün’ etkinliği ile 14 Şubat Sevgililer Günü’nde vatandaşları fidan dikmeye davet etti.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde fidan dağıtımı gerçekleştirdi. ‘Sevginizi Fidanla Büyütün’ etkinliğiyle Türkiye’de yaşanan erozyon ve orman yangınlarına dikkat çeken TEMA, anlamlı ve özel günde çiftleri ortak fidan sahibi olmaya davet etti.
Sevgililer Günü öncesinde uğruna kan döküp can verilen vatan topraklarına sahip çıkmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Vatana sevgimizi, ormanlarımızı koruyarak, fidan dikerek gösterelim. Cennet ülkemiz çöl oluyor, gelecek yıllarda koruyacak topraklarımız kalmayacak. Bir dilim ekmeğe, bir yudum suya, bir soluk havaya muhtaç olmamak için, doğal kaynaklarımıza, ormanlarımıza, topraklarımıza sahip çıkalım. Sevgilerin ve dikkatlerin en büyüğü ona verilmelidir. Onun yok olması tüm canlı hayatının yok olması demektir. Topraklarımızı bu günkü savurganlıkla kullanır, ormanlık alanlarımızı daraltmaya devam eder, ağaçlandırmazsak, gerekli önlemleri her alanda ivedilikle almazsak, 30 yıl içinde koruyacak topraklarımız kalmayacak” dedi.
Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehlikenin erozyon olduğuna işaret eden Özdemir, her yıl ortalama 1,4 milyar ton verimli vatan toprağı kaybedilmekte olduğunu hatırlattı. Bu miktarın 79 milyon adet 20 tonluk kamyonları dolduracak toprak kütlesine eşdeğer olduğunun altını çizen Özdemir, “Bir santim kalınlığında toprağın oluşması için, ortalama 500 yıl gerekiyor. Erozyonla sürüklenen verimli topraklar, denizleri, gölleri, barajları, göletleri doldurmakta, baraj ve göletlerin ekonomik ömürlerini kısaltmakta, dolan baraj ve göletlerin devre dışı kalmasıyla çok büyük üretim kaybı yaşanıyor. Sevgilerimizin bir ulu çınar gibi dal budak salmasını istiyorsak; ormanlarımızı, doğamızı, doğal kaynaklarımızı, canımızdan ileri tutarak koruyalım” diye konuştu.