Kayısı ve meyve ağaçları çiçek sigortasının devam ettiği belirtilerek, üreticilerin zirai don meydana geldiğinde, zararlarını tazmin için çiçek sigortası yaptırmaları istendi.
Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi Müdürlüğü’ne atanan Nihat Abacı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan TARSİM Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, İhlas Haber Ajansı (İHA) Malatya Temsilciliği görevini 22 yıldır sürdüren ve Malatya’da uzun yıllar haber ile iştigal eden, 1 Ocak 2015 itibariyle de BİK Malatya Şube Müdürlüğü’ne atanan Nihat Abacı’nın yeni görevinde başarılar diledi.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, BİK ve resmi ilanları gazetelere ulaştırma ile aracılık hizmetleri hakkında bilgi aktardı.
ÇİÇEK SİGORTASI İÇİN DİKKAT
TARSİM Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, tarım sigortaları hakkında da bilgi aktarırken, kayısı ve meyve ağacı çiçek sigortasının devam ettiğini, üreticilerin zirai don meydana geldiğinde, zararını tazmin için çiçek sigortası yaptırmalarını istedi. Kadak, meyve çiçek sigortası için ova köylerin 28 Şubat, rakıma göre ise diğer köylerin sigorta işlemlerinin 14 Mart’a kadar yapılacağını bildirdi.
Bünyamin Kadak, çiçek sigortası konusunda ayrıntılı bilginin TARSİM ve sigorta acantalarından öğrenilebileceğini vurguladı.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.