Didim Ticaret Odası, ilçede faaliyet gösteren emlakçılara yönelik olarak “Gayrimenkul sektöründe maksimum sonuçlar” konulu bir bilgilendirme semineri düzenledi.
Didim Ticaret Odası İlçedeki Emlakçılara yönelik olarak “Gayrimenkul sektöründe maksimum sonuçlar” konulu bir bilgilendirme semineri düzenledi. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Deniz Demir, Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız ile emlakçılar katıldı.
Düzenlenen toplantıda Dünya’da Gayrimenkul anlamında tanınan Gil Ostrander konuşmacı olarak katılırken toplantıda anında Türkçe çeviri yapıldı. Gayrimenkul Uzmanı Gil Ostrander Türkiye’de piyasanın pozitif olduğunu ve emlak sektöründeki çılgın bir artış olmadığını ve ekonominin iyi olduğunu söyledi. Emlak sektöründe 15 yıl içerisinde lisanslamalarının olacağını ve Bankacılık sektörünün de bunu istediğini belirterek “Bankalar satışların gerçek olmasını istiyor. Satışlarda şeffaflık ve gerçekli arıyor. Alım satımın açık olmasını istiyor. Bu noktada bankalar güven istiyor. Bankalar kurallamalar ve lisanslamalar istiyor. 70-80’li yıllarda Kuzey Amerika bu süreçten geçti. Sizler Didim2de özel kurumlar ve odalarla bu lisanslama noktasında çalışmaları yapmışsınız” dedi.
Emlakçılık sektöründe büyük bir gayrimenkul şirketinin bayisi olarak ta bireysel bağımsız olarak ta emlakçılık yapılabileceğini kaydeden Gil Ostrander, emlakçıların birbirlerine güvenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Ostrander, seminerin sonunda sektör temsilcilerinin soruları cevaplandırdı.